Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
Yaklaşık 4 bardak
Brüksel lahanası
1 bardak elma ya da üzüm sirkesi
2 bardak su
2 tatlı kaşığı deniz tuzu
Birkaç tane karabiber tanesi
Birkaç tane kişniş tohumu (opsiyonel)
Her bir kavanoz için 1 diş sarımsak
Bir avuç dereotu
Hazırlanışı:
Brüksel lahanalarının dışarısındaki yapraklarını soyun ve köklerini kesin, eğer lahanalarınız büyükçe ise dörde bölebilirsiniz.Kavanozlarınızı sterilize etmek için kavanozların sığabileceği bir tencereye suyu ve kavanozları ve kapaklarını koyup yaklaşık 15 dakika kaynatın.Bir başka tencereye suyu, sirkeyi ve tuzu koyup kaynama noktasına getirip altını kapatın.Bu arada başka bir tencerede suyu kaynatın, su kaynadıktan sonra Brüksel lahanalarını içine atın,2 dakika tuttuktan sonra çıkarın ve lahanaların pişmesini durdurmak için buzlu/soğuk suya koyun.Kaynattığınız kavanozları dikkatlice sıcak sudan çıkarın, içerisine karabiber ve kişniş tohumu tanelerini ve sarımsakları koyun, Brüksel lahanalarını ekleyin ve sirkeli sudan şişe ağzına kadar dolana dek dökün, dereotunu da elinizle parçalayıp her kavanozun üzerine yerleştirin. Yaklaşık 15 gün içinde Brüksel lahanası turşularınız hazır olacak.
Not: Turşu yaparken deniz tuzu ya da kaya tuzu kullanmak gerekirmiş, normal tuzla yapılan turşular çabuk eriyormuş (Kaynak:Erkan Acurol, Ege ve Ayvalık’ta Kış Hazırlıkları)