Güncelleme Tarihi:
6 kişilik
Malzemeler
10 milföy hamuru
300 gr brüksel lahanası
Yarım pırasa
Yarım su bardağı ceviz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Tuz, karabiber
Yapılışı
Tereyağını tavada ısıtın. Üzerine ince doğradığınız pırasayı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Brüksel lahanasını ince doğrayıp tavaya ilave edin. Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan malzemeye kaşar peyniri ve cevizi ilave edin. Milföy hamurlarını tezgaha alın. Her hamurun ortasına harçtan paylaştırın. Tüm uçlarını ortada birleştirip sıkıca kapatın. Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. ^. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.