Browni

Güncelleme Tarihi:

Browni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:24

Çayların yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz kolay browni tarifi.

Haberin Devamı

Malzemeler

80 gr parçalara ayrılmış bitter çikolata (70% kakao oranlı)
3 orta boy yumurta60 gr şeker (yaklaşık 1 türk kahvesi fincanı kadar)
75 gr çiğ badem (yaklaşık 1/2 bardak)
25 gr ceviz (yaklaşık 1 türk kahvesi fincanını dolduracak kadar)
1/8 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın.18*18 cm boyutlarında bir fırın kabını pişirme kağıdı ile kaplayın.Parçalara ayırdığınız çikolatayı benmari usulü eritin.Bademleri bir tavada ısıttıktan sonra mutfak robotunda un haline getirin.Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Yumurta sarıları ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın. Bu karışıma un haline getirdiğiniz bademleri, erimiş çikolatayı ve elinizle ya da bıçakla küçük parçalara böldüğünüz cevizi koyup karıştırın.Bu esnada temiz bir kasede yumurta aklarını ve tuzu yumurta akları kar haline gelene kadar çırpın.Çırpılmış yumurta aklarının yaklaşık 1/3′ünü yumurta sarılarının olduğu karışıma ekleyin ve karışımın daha akıcı bir hale gelmesini sağlamak için iyice karıştırın.Son olarak çırpılmış yumurta aklarının kalan kısmını nazikçe karışıma ekleyin ve yavaşça karıştırın. Karışımı fırın kabınıza dökün.Yaklaşık 18-20 dakika pişirin.

 

Haberin Devamı

Elmalı turta tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!