Güncelleme Tarihi:
Kalp krizi riski gözlemlenecekİngiltere'de yapılacak bir araştırma için, bir yıl boyunca her gün bir paket çikolata yiyecek kadın gönüllüler aranıyor. Araştırmanın yapılacağı Doğu Anglia Üniversitesi biyokimyagerleri, araştırmada, çikolata ve diğer gıdaların içinde bulunan flavonoid maddesinin tip 2 diyabeti bulunan menopozdaki kadınlarda kalp krizi riskini artırıp arttırmadığını gözlemleyecek.Kolesterol seviyesine bakılacakAraştırma için her gün bir paket çikolata tüketecek 150 tip 2 diyabeti hastası menopoz sonrası kadında, etken maddelerin yüksek tansiyonu, kolesterol seviyesini düşürüp düşürmediği, damarların durumunu iyileştirip iyileştirmediği incelenecek. Deneklerin yarısı bir yıl soya, kakao, bazı meyve-sebzelerde bulunan flavonoidden 30 gr. içeren bir büyük çikolata yerken, diğerleri de, bu etken maddenin bulunmadığı çikolatadan tüketecek.Kadınsal mevzularMiktar belirlenecekAraştırma sonuçlarının, kakaoda bulunan soya ve epicatechin'in içerdiği isoflavonların belirgin bir yararı olduğunu ortaya koyması durumunda, hekimlere, diyabetinin tipine göre hastalara kalp krizi riskini azaltmaları için yemeleri gereken miktarı söylemeleri açısından yararlı olması bekleniyor.Siyah çikolataya dikkat!Bu alanda önce yapılan araştırmalar, siyah çikolatada bulunan bu etken maddenin kalp sağlığı açısından yararlı olduğunu ortaya koyarken, uzmanlar, piyasadaki çikolataların çoğundaki yüksek miktarda bulunan şeker ve yağın bu avantajları ortadan kaldırdığını belirtiyor.RadikalKadınsal mevzular