GeriKadın Sağlığı Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 Avantaj
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 Avantaj

Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 Avantaj

"Fiziksel bir şikayetle karşılaştığımızda hiç vakit kaybetmeden bir doktorla ya da uzmanla görüşüyoruz. Ancak sorun ruhsal bir problem olduğunda bu atikliği göstermekte aynı derecede iyi değiliz. Bunun en büyük nedeni, toplumda özellikle psikiyatr ve psikologlarla görüşen kişilere vurulan akıl hastalığı damgası."

Zamanımızın ne kadar stress yüklü geçtiği gerçeği ve hayatın hızının artık yetişilemez olduğu problemlerini bir araya getirdiğimizde yaşadığımız bu gibi ruhi bunalımlar için bir uzmanla görüşmek neredeyse bir zorunluluk halini aldı. Üstelik bir terapistle görüşmek hayatınız için sandığınızdan çok daha rahatlatıcı ve ilham verici olabilir.Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 AvantajSizi tanımıyor.

Bir terapistle görüşmenin en güzel tarafı size hiç tanımayan ve hiç bir bağınızın olmadığı birine özgürce konuşabilmektir. Şimdiye kadar içinizde tuttuğunuz ne varsa, sadece kendinize sakladığınız düşünceler, kötü fikirler ve hatta kötücül planlar, hepsini hiç korkmadan ve endişelenmeden birine anlatabilmenin hafifliği kadar güzel başka bir şey olamaz.Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 AvantajSizi yargılamıyor.

Terapistlerin bir diğer güzel tarafı ne anlatırsanız anlatın size yargılamamalarıdır. Gizli tuttuğumuz ve içimizi şişiren bir çok şeyi çevremizdeki insanlara ve hatta bazen kendimize bile yargılanma korkusuyla anlatamayız. Oysa terapistler duygularınız ve düşünceleriniz için size suçlamaz ve yargılamaz. Bu inanılmaz bir özgürlüktür.Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 Avantajİstemediğiniz her şey için ekstra bir depo gibi.

Zihninizde bahar temizliği yaptığınızı düşünün. İşte bir terapistle görüşmek neredeyse böyle bir şeydir. Çünkü siz size yük olan her şeyi anlattıkça onlardan kurtulur ve yerine daha güzel şeyler koyabilirsiniz. Bir sure sonra aklınızda dönüp duran ve size sıkıntı veren bir çok düşünceden arındığınızı görürsünüz.Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 AvantajSize hiç sormadığınız soruları sorduruyor.

Terapistler size bir durum için çok nadiren yönlendirirler. Öncelikleri size doğru soruları sormak ve bu cevapların en doğrularını bulmanızı sağlamaktır. Zaten bir sure sonra soruları da cevapları da siz vermeye başlarsınız ve terapistiniz sadece yerine ne koyabileceğiniz konusunda size uzman tavsiyeleri vermeye başlar.Bir Terapistle Görüşmenin Size Getireceği 5 AvantajHayata daha güçlü bakıyorsunuz.

Bir terapistle ilk görüşmeden sonra kendinizi kötü hissetmeniz doğaldır. Çünkü düşünmekten ve söylemekten kaçtığınız duygular yoğun bir şekilde karşınıza dikilir. Ancak devam ettiğinizde tüm bu duyguların nasıl pozitife dönüştüğünü görürsünüz ve hayattan korkmamaya başlarsınız. Çünkü sorunların çözülebileceğini görürsünüz.

False