Beslenme sırları!

Güncelleme Tarihi:

Beslenme sırları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2005 06:00

İşte sağlığınız için en yararlı beslenme sırları...

Haberin Devamı

Beslenme konusunda ilk dikkat edilmesi gereken konu, 'öğün atlamamak'. Öğün atlamak, bir diğer öğünde aşırı besin tüketmenize yani gereksiz kalori almanıza yol açar. Bir öğünü atladığınız zaman, atlanan öğünden sonra tükettiğiniz ilk öğündeki besinlerin çoğu yağ olarak depolanır.

Beslenme sırları

Et, tavuk ve balık gibi et grubunun tüketiminde en önemli nokta pişirilme yöntemidir. Kızartma yerine ızgara, fırın, haşlama veya sote tarzında pişirilmiş et ürünlerini tüketmeniz daha sağlıklıdır. Yanında patates kızartması yerine patates salatası, ızgara sebze veya haşlama sebzeyi garnitür olarak tercih etmelisiniz.

Haberin Devamı

Beslenme sırları

Ekmek, yemeklerimizle beraber en çok tükettiğimiz besin olduğundan, masanızda ekmek sepeti bulundurmak yerine 1 veya maksimum 2 dilim kepekli ekmek ya da çavdar ekmeğini tabağınıza almanızda fayda var.

Beslenme sırları

Ayrıca bol baharatlı, acılı besinlerden kaçının. Çünkü bu tarz besinler iştah açıcıdırlar, hem daha fazla miktarda yemek tüketmenize hem de gereksiz ekmek tüketimine neden olurlar.

Beslenme sırları

Tatlı tüketirken ise özellikle sütlü ve meyveli tatlılar daha sağlıklı seçimlerdir. 1 gramında 7 kcal enerji bulunan alkol ise karaciğerde yağ olarak depolanmaktadır. Bu nedenle alkol yüzdesi düşük olan şarap veya biranın light'ını tercih etmek gerekir. Yemeklerinizle 2 kadeh kırmızı veya beyaz şarap tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Beslenme sırları

Mahmure.com Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

BAKMADAN GEÇME!