Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler

Güncelleme Tarihi:

Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 14:50

Besin zehirlenmesi, zararlı bakterilerin ürediği yiyecek ya da içeceklerin tüketimesilmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Bu zehirlenmelerden korunmak için bu uyarıları dikkate almanızda fayda var.

Haberin Devamı

Et, tavuk, balık gibi besinleri dışarda tüketirken dumanı üzerinde olmasına dikkat edin.

Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler


Hangi yiyeceklerden uzak durmalısınız?

Açıkta bulunan yoğurtlu, mayonezli, yumurtalı meze ve salataların soğuk ortamlarda servis edilip edilmediğine dikkat edin.

Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler

Sebze meyveler stabilitesi en düşük, dolayısıyla kısa sürede bozulmaya elverişli ürünler olduğundan buzdolabında muhafaza edin.

Süt ürünleri nasıl saklanır?
Açıkta satılan, pastörizasyon işleminden geçmemiş peynir, süt ve diğer süt ürünlerini tüketmekten kaçının. Pastörize sütleri açtıktan sonra ise buzdolabınızda en fazla 2 gün bekletin.

Haberin Devamı


Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler


Dondurduğunuz besinleri çözdürme işleminden sonra tekrar dondurmayın. Bu durum zararlı bakterilerin üremesine neden olacaktır. Çapraz kontaminasyona neden olmaması açısından çözdürme işlemini 24 saate yayarak ve diğer besinlerle temas etmeyecek şekilde yapmaya çalışın.

Az pişmiş gıdalarda ve kirli sularla yıkanmış, iyi dezenfekte edilmemiş salatalarda sıklıkla rastlanan ve besin zehirlenmelerine en çok neden olan zararlı bakterilerden, E.Coli bakterisinden korunmak için tercih ettiğiniz restaurant ya da lokantaların hijyeninden emin olun.

Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler


BAKMADAN GEÇME!