Güncelleme Tarihi:
1. Diş hekiminizi ziyaret edin: Yılda en az 2 defa yaptıracağınız kontrollerle erken aşamadaki çürük, diş eti hastalığı, travma ya da kanser gibi problemlere büyümeden müdahale edebilirsiniz.
2. Asitli içeceklerden uzak durun: Fosforik ve sitrik asit içeren içecekler diş minesinin hassasiyetini artırarak daha kolay aşınmasına neden olur.
3. Diş hekimlerinin önerdiği diş macununu kullanın: Aşındırıcı özelliği yüksek olan diş macunları ile dişlerinizi fırçalamak dişlerinizdeki hassas bölgelere zarar verebilir.
Sensodyne True White birçok günlük beyazlatıcı diş macununa göre 10 kat daha az aşındırıcıdır.
4. Diş ipi kullanın: Diş ipi sağlıklı diş ve diş etleri için vazgeçilmezdir. Fırçalama gibi yanlış yapıldığında diş eti hattına zarar verebilirsiniz. Bunun için diş ipini yaklaşık 30 cm kesin. Her iki elinizin orta parmaklarına sarın. İki dişin arasına yerleştirin. Dişi sararak ipi yukarı çekme hareketiyle temizleyin. İpi kesinlikle aşağı yukarı itmeyin.
6. Doğru diş fırçası kullanın: Diş yapınıza göre hekiminiz belirleyeceği nitelikte diş fırçası kullanın. Böylece fırçanızın diş ve diş etlerinizi yaralamasına engel olurken; fırçanızı ne zaman değiştirmeniz gerektiğini de fark edebilirsiniz.
8. Şekerden uzak durun: Şeker diş çürümesinin en büyüksuçlusudur. Bakteri ve asit oluşumuna neden olarak diş minesini ve diş etlerini yıpratır. Şekerden vazgeçmeniz zorsa, azaltın; her yemek ya da aperatif sonrası dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın.