Güncelleme Tarihi:
Malzemeler (4 kişilik)
600 gr süt
2-3 yemek kaşığı yoğurt
Yaklaşık 20-30 tane iri böğürtlen
2 yemek kaşığı bal (şekerli olsun diyorsanız daha çok)
Hazırlanışı:
Böğürtlen ve balı bir tavada 1-2 dakika pişirin, böğürtlenler hafifçe suyunu bıraksın.Böğürtlenleri yoğurdu mayalayacağınız kaba alın, üzerine ılıttığınız sütü dökün (sütün bir-iki yemek kaşığı kadarlık bir miktarını ayırın).Ayırdığınız sütü yoğurtla çırpın ve kaba boşaltıp karıştırın. Yoğurt makineniz varsa onunla, yoksa normal mayalama yöntemiyle yoğurdu mayalayın.Normal yoğurt mayalama yöntemi için burayı, yoğurt makinesi ile ilgili tavsiyelerim içinburayı tıklayabilirsiniz.