Balık Şölenine Davetlisiniz

Güncelleme Tarihi:

Balık Şölenine Davetlisiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2002 00:00

Kış aylarında sofralarımızdan eksik etmediğimiz balık artık sezonu kapatmak üzere. Eğer hala yemeye doyamadıysanız elinizi çabuk tutun. Mevsimi henüz geçmeden ev halkına ya da misafirlerine nefes bir balık şöleni düzenleyebilirsiniz. Tarifler bizden, tatması sizden!

Haberin Devamı

Pazı Yaprağında Çinekop
(4 kişilik)

Malzemeler:
4 çinekop, 8 pazı yaprağı, 1 havuç, 1 ince pırasa, 1 kabak, 2 diş sarımsak, 1 domates, 4 yeşilbiber, 4.5 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Çinekopları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Bir kapta 3 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkları marine edin. Fırını ızgara konumuna getirin. Domatesi dörde kesin. Biberlerin ve pazı yapraklarının saplarını kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın. Her bir balığı 2 pazı yaprağına sarın. Izgara teline biber, domates ve balıkları yerleştirip 20 dakika pişirin. Pırasa, havuç ve kabağı temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakkları soyun. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp sebzeleri sarımsak ekleyerek soteleyin. Balıkları sotelenmiş sebzeler ve közlenmiş biber, domates eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Tekir Tava
(4 kişilik)

Malzemeler:
12 tekir balığı, 1 su bardağı mısır unu, 1-2 yeşil biber, 8 kiraz domates, 2-3 dal yeşil soğan sapı, Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, Kızartmak için sıvıyağ, Tuz, karabiber

Acılı sos için:
2 sivribiber, 2 domates, 3 çorba kaşığı konserve bezelye, 1 patates, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 3 diş sarımsak, Tuz, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:
Balıkları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Derin bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkları ilave edin ve 15 dakika bekletin. Sosu hazırlamak için sivribiberi kıyın. Domates ve patatesi temizleyip küçük küçük doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domates ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Sebzeleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pulbiber serpip karıştırın. 10 dakika pişirin. Balıkları unlayıp sıvıyağda kızartın. Kiraz domatesleri hafif soteleyin. Balıkları servis tabağına alıp acılı sos ve sotalanmış sebzelerle servis yapın.

Palamut Pilaki
(4 kişilik)

Malzemeler:
4 parça palamut fileto, 1 havuç, 2 patates, 1 soğan, 3 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1.5 çay bardağı su, 1 defne yaprağı, yarım limon suyu, tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Havuç, soğan, sarımsak ve patatesleri temizleyip ince ince dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Sebzeleri ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber, defne yaprağı, limon suyu ve 1 çay bardağı suyu ilave edip 1o dk pişirin. Palamut filetoları 2-3 parçaya kesip fırın kabına yerleştirin. Sebzeleri üzerine yayıp yarım çay bardağı su ekleyin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp marul yaprakları ve dereotu ile süsleyin. Ilık olarak servis yapın. Süsleme için de 4 marul yaprağı ve 6-8 dereotu alın.

Hamsi Buğulama
(4 kişilik)

Malzemeler:
1 kg hamsi, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 soğan, 4 diş sarımsak, 2 patates, 3 domates, 3 sivribiber, 1 su barsağı balık suyu, 2 defne yaprağı, 4 yeşil soğan sapı, tuz, beyazbiber

Hazırlanışı:
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patates ve domatesleri temizleyip küp küp doğrayın. Sivribiberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Soğan ve sarımsakları soteleyin. Patatesi ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Domates, defne yaprağı ve sivribiberi ilave edip sote edin. Balık suyu, tuz, beyazbiber ve balıkları ekleyip 10 dakika pişirin ve ocaktan alın. Yeşil sğan saplarını uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Buzlu suda kıvrılıncaya kadar bekletip süzgece alın. Hamsi buğulamayı servis tabağına alın. Yeşil soğan sapları ile süsleyip servis yapın.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!