Güncelleme Tarihi:
Kirpik Liftingi Nedir?
Kirpik liftingi, kişinin kendi kirpiklerinin özel bir uygulamayla belirli süre için daha uzun, kıvrık ve hacimli hale getirilmesidir. Lifting işleminde, isminden anlaşılacağı gibi, mevcut kirpiklerin kalkık durması hedeflenir. Kirpik liftingi sayesinde zayıf durumdaki kirpiklerin makyaj yapılmadığında bile daha gür ve sağlıklı görünmesi mümkündür. Kirpikleri normalde aşağı doğru bakan kadınların bu uygulama sayesinde rimel sürerken kirpik kıvırma makası kullanmasına gerek kalmaz.
Kirpik Liftingi Nasıl Uygulanır?
Lifting işlemi dört aşamalı olarak toplamda 45 dakika gibi bir sürede uygulanır. İlk aşamada kirpikler, kirpik bigudisine sarılır. Bunun yerine göz altına ve üstüne silikon ped uygulaması da yapılabilir. Kirpikler, bigudiyle ya da pedle sabitlendikten sonra yaklaşık 20 dakika süresince jel solüsyonda bekletilir. Sabitleme sırasında kirpiklerin tel tel ayrılmasına dikkat edilir. Ardından ikinci jelin uygulamasına geçilir, kirpiklerin
konumu değiştirilmez. 10 ile 20 dakika arasında bu ikinci solüsyonda da bekletildikten sonra, kirpiğin bigudiden ya da pedden kolay ayrılmasına yardımcı olacak son bir jel uygulanır. Son aşama olarak kirpikler bigudiden çıkarılır, kirpiğe renk veren bir solüsyon sürülür ve kirpiğin güçlenmesi için keratin bakımı uygulanır.
Kirpik liftinginde kullanılan bigudi, kirpik perması olarak bilinen işlemdekine göre farklıdır. Kirpik permasında kirpikleri olabildiğince kıvrık duruma getirmek esasken, lifting işleminde yukarıya doğru uzayan daha farklı bir kirpik görüntüsü hedeflenir.
Kirpik liftingi temiz ve kuru durumdaki kirpiklere uygulanır. Gözde herhangi bir enfeksiyonun ya da arpacık, tahriş, alerji gibi bir sorunun varlığı halinde işlem ertelenmelidir. Kirpik dökülmesi varsa öncelikle nedeni araştırılmalıdır. Lens kullanan kadınlar işlem sırasında lenslerini çıkarmalıdır. Uygulama süresince gözlerin kapalı kalması gerekmektedir. İşlem hamileler için sakıncalı olabilir, doktor görüşü
alınmalıdır.
Kirpik liftingi işlemi sonrasında normal hayata dönmekte sakınca yoktur. Banyo yapılabilir, havuza ve denize girilebilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, işlemin kalıcılık süresi 2,5 ile 3 ay arasında değişkenlik gösterir.