Güncelleme Tarihi:
1- Avokado Bruschetta
Malzemeler:
• 4 dilim ekmek
• 1 adet olgun avokado
• 5 adet kiraz domates
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
• Tuz ve karabiber
Tarif:
• Ekmekleri kızartın.
• Avokadoyu soyup zeytinyağı ve tuzla püre haline getirin.
• Kızarmış ekmeklerin üzerine avokadoyu sürün.
• Kiraz domatesleri dörde bölüp üzerine ekleyin.
• Dilerseniz dereotu ya da nane ile süsleyin.
Ispanak Salatası
Malzemeler:
• 200 gram bebek ıspanak
• 50 gram feta peyniri (küp doğranmış)
• 200 gram marul
• 100 gram kırmızı kıvırcık
• 10 gram çam fıstığı
• 2 adet kiraz domates
Sos için;
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• Tuz ve karabiber
Tarif:
• Ispanak, marul ve kıvırcığı yıkayıp servis tabağınıza alın.
• Çam fıstığını kavurun.
• Sebzelerin üzerini feta peyniri, kavrulmuş çam fıstığı ve kiraz domates ile süsleyin.
• Sos malzemelerini ayrı bir yerde karıştırıp, salata ilave edin.
Fırın Sebze
Malzemeler:
• 2 adet kabak
• Birer adet sarı ve kırmızı biber
• 3/4 bebek patates
• 7-8 adet Brüksel lahanası
• 7-8 adet kültür mantarı
• 1 diş sarımsak
• 1 adet orta boy kereviz
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Balsamik sirke
• Taze kekik
Tarif:
• Malzemeleri yıkadıktan sonra kabakların iç kısımlarını alın ve dört eşit parçaya bölün. Küp küp doğrayın.
• Sırasıyla diğer sebzeleri de doğrayın.
• Tüm sebzeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı, balsamik sirke ve taze kekikle karıştırın. Fırın tepsisine verin.
• 170 derecede 15-20 dakika pişirin.