Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1 orta boy karnabahar (800 gr kadar)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 soğan, küp küp doğranmış
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı taze zencefil
2 tatlı kaşığı toz kişniş
2 tatlı kaşığı kimyon
1 cin biber, ince ince doğranmış
2 yıldız anason
400 gr doğranmış domates
400 gr haşlanmış nohut (yaklaşık 2 su bardağı)
1 tatlı kaşığı köri
Bir avuç doğranmış maydanoz
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Karnabaharı çiçeklerine ayırın (orta boyutta çiçekler olması yeterli) ve bir tencereye karnabaharların üzerine gelecek kadar soğuk su ve tuz koyun ve su kaynayınca altını kapatıp, karnabaharların suyunu süzün.Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip, yaklaşık 10 dakika soteleyin.Üzerine köri hariç tüm baharatları ekleyip, 5 dakika daha çevirin.Domatesleri ve nohutları ekleyip, iyice bir karıştırın, karnabaharı da ekleyin. Tüm malzemeleri neredeyse kaplayacak kadar soğuk su ekleyin (ama çok fazla su içinde kalmasın, yaklaşık yarım su bardağı kadar)Yaklaşık 5-10 dakika arada bir karıştırarak pişirin.Tencerenin altını kapatmadan hemen önce köri ve doğranmış maydanoz/kişniş ekleyin.