GeriKadın Sağlığı Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

"Mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişimleri, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Hava sıcaklıklarına aldanıp giyilen ince kıyafetler, değişen uyku ve beslenme düzeni vücut direncini düşürüyor. Prof. Dr. Barkın Berk, mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde alternatif tedavi yöntemlerinin önemine dikkat çekti."

Virüsler her yerde

200’den fazla virüs soğuk algınlığına yol açabiliyor. Virüslerin pek çok farklı bulaşma şekli bulunuyor. Bunlar en çok asansör düğmesi, uzaktan kumanda, bilgisayar klavyesi, araba direksiyonu, ATM ve alışveriş arabaları şeklinde sıralıyor.

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki farklar

Soğuk algınlığında hapşırık, burun akıntısı ve hafif balgamlı öksürük var. Gripte ise ateşin yanı sıra baş, boyun ve vücut ağrısı ve terleme soğuk hissetme ve titreme gibi semptomlar da görülür. Genellikle soğuk algınlığı biraz daha uzun sürüyor ama grip hemen kendisini gösteriyor. Bu hastalıkların tedavisinde immun sistemin güçlendirilmesi adına alternatif tedavi yöntemleri de oldukça önem taşıyor.

Takviye edici gıdalar virüslerle savaşmada etkili

Önemli olan bağışıklık sisteminin güçlü olması ve virüslerle savaşabilmesi. Mevsim geçişlerinin veya bir takım dış etkenlerin oluşturduğu virüslerle meydana gelebilecek grip veya soğuk algınlığı ile savaşmak için en büyük görev bağışıklık sistemini güçlendirmek ve alternatif tedavi yöntemlerine yönelmek.Bunun için de doğal ve etkinliği klinik çalışmalarla kanıtlanmış olan takviye edici ürünler kullanılabilir.

'Pelargonium Sidoides' ve çinko etkisi

Afrika Sardunyası olarak da bilinen 'Pelargonium Sidoides' etki mekanizmasının bağışıklık sistemi güçlendirilmesinde oldukça önemli. 'Pelargonium Sidoides'in en belirgin özellikleri; virüsün hücreye yapışmasını ve solunum yollarından aşağıya doğru inmesini engellemesi ve immun sistemi yukarı kaldırmasıdır.

Çinko da vücutta 300’den fazla enzimin fonksiyonu için gerekli. Buna nazaran çinko vücutta depolanmıyor. Bağışıklık sistemini çok yönlü etkileyen çinko eksikliği, pek çok enfeksiyonun gelişiminde bir risk oluşturuyor. Bu sebeple gerekli durumlarda doktor tavsiyesi ile çinko takviyesine ihtiyaç duyuluyor.

False