Bağışıklığı Güçlendiren Zencefilli İçecek Tarifi
"Bahar mevsiminde hepimiz soğuk algınlığı ve burun akıntısı, öksürük, hapşırma ve boğaz ağrılarından muzdarip oluyoruz. Fakat vereceğimiz karışım tüm bu belirtileri hafifletecek türden. Zencefil, bal ve limon karışımı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkları uzak tutmaya yardımcı olur!"
Malzemeler:
- 1 parça zencefil
- 100 ml su
- 100 g bal
- 4 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Zencefili suya ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın, bal ve limonu ekleyin ve ertesi sabaha kadar bırakın. Karışımı buzdolabında saklayın ve bir haftaya kadar kullanabilirsiniz.
40 gün boyunca kahvaltıdan önce her sabah 40 ml içmelisiniz. Bu süreçten sonra 2 hafta ara verin ve sonra işlemi 40 gün daha tekrarlayın.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN KÜRÜN FAYDALARI
SU
Bol bol su tüketimi boğazları ve ağzı bakterilerden temizler. Aynı zamanda vücudu mikroplardan arındırır.
Üstelik soğuk su metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
BAL
Bal, mantarlarla, virüslerle ve bakterilerle savaşan ve iltihabı hafifleten son derece güçlü bir süper besindir. Ayrıca antioksidanlar bakımından yüksektir ve yara, ülser ve alerji durumlarında mükemmeldir. Boğaz ağrısı durumunda mukus ve balgamdan kurtulmanıza yardımcı olur ve tahrişleri yatıştırır. Ancak, her zaman saf, organik bal kullandığınızdan emin olun.
LİMON
Limon C vitamini ve potasyum bakımından zengindir ve bağışıklığı güçlendirir. İltihap ve mikropları hafifletir. pH seviyelerini dengeler, kan basıncını düzenler, yorgunluğu ve kurumayı önler, hormonal dengeyi korur.
ZENCEFİL
Zencefil sinüzit tedavisine yardımcı olur ve enfeksiyon sonrası balgamı ortadan kaldırır. Kan akışına yardımcı olur ve ciğerleri temizler. Ayrıca sabah bulantısı, iltihap, ateş ve üşüme önler ve astım problemlerini hafifletir.
MAHMURE ÖZEL