Azeri usulü yaprak sarması

Güncelleme Tarihi:

Azeri usulü yaprak sarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 13:21

Herkesin vazgeçilmezi olan sarmanın bir de azeri usulünü denemek istemez misiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler

Kişi başına 150 g et
0.2 g tarçın
25 g yağ
karabiber ve tuz
50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak
1 adet soğan
20 g pirinç
50 g yoğurt
20 g maydanoz ve dereotu
Nane

Yapılışı

Et yağsızsa ete yağ koyulur. Et soğanla kıyma makinesinden geçirilir.Kıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır. Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır. Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır. Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilir.Yaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir. Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur.

Etli yaprak sarma tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!