Ayın güzeli: Pırasa

Güncelleme Tarihi:

Ayın güzeli: Pırasa
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 06, 2012 11:53

C ve B vitamini ile bol potasyum ve demir kaynağı pırasa besin değeri yüksek, vücudumuzun direncini arttıran, kan yapıcı ve sindirimi kolaylaştıran önemli bir sebzemiz!

Haberin Devamı

Sindirim sisteminin dostu, bağırsak hastalıklarının düşmanı pırasadan maksimum fayda sağlayabilmek için doğru tüketmek önem taşıyor. Pırasayı doğrarken metalle temasının mümkün olduğunca sınırlı tutulması ve pırasalı yemeğin buzdolabında uzun süre bekletilmemesi öneriliyor. Bağırsakların çalışmasını düzenleyen, kabızlığa iyi gelen pırasa, çorba olarak tüketildiğinde idrar söktürüyor, vücutta birikmiş üre asidinin atılmasına yardımcı oluyor.

Soğanı ve dip yapraklan dâhil pişmiş 100 gr pırasa için;

Enerji 31 kcal

Toplam karbonhidrat  8 g    %3
Diyet lifi  1 g                       %4
Åžeker 2 g
Protein 1 g

Vitaminler

A vitamini  812 IU           % 16
C vitamini  4.2 mg          % 7
E vitamini  0.5 mg          % 2
K vitamini  25.4 mcg      % 32Â
Niasin (B3)  0.2 mg         % 1
Folik Asit  24 mcg           % 6
Pantotenik asit  0.1 mg  % 1

Mineraller

Kalsiyum  30 mg               % 3
Demir  1.1 mg                   % 6
Magnezyum  14 mg          % 3
Fosfor  17 mg                    % 2
Potasyum  87 mg              %2
Çinko  0.1 mg
Manganez  0.2                % 12
Selenyum  0.5 mcg         % 1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!