Güncelleme Tarihi:
Sindirim sisteminin dostu, bağırsak hastalıklarının düşmanı pırasadan maksimum fayda sağlayabilmek için doğru tüketmek önem taşıyor. Pırasayı doğrarken metalle temasının mümkün olduğunca sınırlı tutulması ve pırasalı yemeğin buzdolabında uzun süre bekletilmemesi öneriliyor. Bağırsakların çalışmasını düzenleyen, kabızlığa iyi gelen pırasa, çorba olarak tüketildiğinde idrar söktürüyor, vücutta birikmiş üre asidinin atılmasına yardımcı oluyor.
Soğanı ve dip yapraklan dâhil pişmiş 100 gr pırasa için;
Enerji 31 kcal
Toplam karbonhidrat 8 g   %3
Diyet lifi 1 g                      %4
Åžeker 2 g
Protein 1 g
Vitaminler
A vitamini 812 IU          % 16
C vitamini 4.2 mg        % 7
E vitamini 0.5 mg         % 2
K vitamini 25.4 mcg    % 32Â
Niasin (B3) 0.2 mg        % 1
Folik Asit 24 mcg          % 6
Pantotenik asit 0.1 mg % 1
Mineraller
Kalsiyum 30 mg              % 3
Demir 1.1 mg                  % 6
Magnezyum 14 mg         % 3
Fosfor 17 mg           % 2
Potasyum 87 mg        %2
Çinko 0.1 mg
Manganez 0.2         % 12
Selenyum 0.5 mcg        % 1