Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
105 gr (3/4 su bardağı) kepekli un
1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
15 gr tereyağı (yaklaşık bir kibrit kutusu kadar)
2 çorba kaşığı+1 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yumurtanın akı (çırpılmış)
1 tatlı kaşığı süt (hamurun kuruluğuna bağlı olarak)
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaseye unu, kabartma tozunu, tuzu ve şekeri eleyinBıçakla küp küp kestiğiniz tereyağını unlu karışıma ekleyip yoğurun. Başka bir kasede 2 çorba kaşığı+1 tatlı kaşığı sütün üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamura ilave edip yoğurmaya devam edin, eğer hamur çok kuru ise 1 tatlı kaşığı sütü ilave edin. Hamuru merdane ile açın, ince açmanız önemli. Açtığınız hamuru bisküvi kalıbıyla ya da bıçak yardımı ile küçük parçalara bölün. Böldüğünüz parçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın. Parçaların üzerine çırpılmış yumurta akını sürüp susam, çörek otu, ayçekirdeğini serpin. Yaklaşık 15 dakika pişirin.