Güncelleme Tarihi:
Dışarıdan aldığımız koyu yeşil renginde avokadoların yemeye hazır gelmeleri (renginin kahverengileşmesi ve dış yüzeyinin yumuşaması) için oda sıcaklığında bekletmenize gerek yok. Bu doğal yöntem ile hem zaman kazanacak, hem de besin değerlerini korumuş olacaksınız:
1) Çabuk olgunlaşmasını istediğiniz avokadonuzu kese kağıdına yerleştirin.
2) Kese kağıdına koyduğunuz avokadonuzun yanına bir adet muz veya elma koyun.
3) Koyduğunuz elma ya da muzun içerdiği “etilen” asidi yayılarak avokadonuzun daha çabuk olgunlaşmasını sağlayacak. Kullanmış olduğumuz kese kağıdı ise yayılan asidi içinde hapsedecektir.
4) Meyveleri yerleştirdiğimiz kese kağıdını buz dolabına koyalım; göreceksiniz ki olgunlaşması günler süren avokadomuz çok daha kısa bir süre içinde yemeye hazır hale gelecek!
Not: Kese kağıdı yöntemimizin işlevliği, avokadomuzun olgunluk derecesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Eğer kese kağıdına koymadan önce avokadonuzun rengi koyuya yakın ise hemen ertesi sabah olgunlaşır. Dolayısıyla, çürümesine engel olmak adına buzdolabında her fırsatta kontrol edin.
Meksika Mutfağı: Avokadolu Guacomole Sos Tarifi
Malzemeler:
-1 avokado
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı süzme yogurt
-1-2 adet yeşil soğan yaprağı
-1 diş sarımsak
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
-Avokadoyu ortadan kesip çekirdeğini çıkarın.
-Kaşık yardımıyla kabuğundan ayırdığınız avokadoları mutfak robotuna alın.
-Diğer malzemeleri de ekleyip püre haline getirin.
-Dilediğiniz salatalarda kullabilir, ya da ekmeğe bile sürebilirsiniz.
Hazırlayan: Melisa Darmar / Femmelle