Avokadonuza Sihirli Dokunuş!

Güncelleme Tarihi:

Avokadonuza Sihirli Dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 10:33

Yemeyi sabırsızlıkla beklediğimiz, çok yavaş olgunlaşan bir o kadar da çabuk çürüyen avokadolara meydan okumaya ne dersiniz? Avokadolu salata ya da Meksika mutfağına ait olan “guacomole” sosu yapmak istiyorsunuz; fakat satın aldığınız avokadolar henüz olgunlaşmadığından şikayet ediyorsanız, siz de bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dışarıdan aldığımız koyu yeşil renginde avokadoların yemeye hazır gelmeleri (renginin kahverengileşmesi ve dış yüzeyinin yumuşaması) için oda sıcaklığında bekletmenize gerek yok. Bu doğal yöntem ile hem zaman kazanacak, hem de besin değerlerini korumuş olacaksınız:

1) Çabuk olgunlaşmasını istediğiniz avokadonuzu kese kağıdına yerleştirin.
2) Kese kağıdına koyduğunuz avokadonuzun yanına bir adet muz veya elma koyun.
3) Koyduğunuz elma ya da muzun içerdiği “etilen” asidi yayılarak avokadonuzun daha çabuk olgunlaşmasını sağlayacak. Kullanmış olduğumuz kese kağıdı ise yayılan asidi içinde hapsedecektir.
4) Meyveleri yerleştirdiğimiz kese kağıdını buz dolabına koyalım; göreceksiniz ki olgunlaşması günler süren avokadomuz çok daha kısa bir süre içinde yemeye hazır hale gelecek!

Haberin Devamı

Avokadonuza Sihirli Dokunuş

Not: Kese kağıdı yöntemimizin işlevliği, avokadomuzun olgunluk derecesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Eğer kese kağıdına koymadan önce avokadonuzun rengi koyuya yakın ise hemen ertesi sabah olgunlaşır. Dolayısıyla, çürümesine engel olmak adına buzdolabında her fırsatta kontrol edin.

Meksika Mutfağı: Avokadolu Guacomole Sos Tarifi

Malzemeler:

-1 avokado

-1/2 çay bardağı zeytinyağı

-2 çorba kaşığı süzme yogurt

-1-2 adet yeşil soğan yaprağı

-1 diş sarımsak

-1/2 çay kaşığı tuz

-1/2 çay kaşığı karabiber

Avokadonuza Sihirli Dokunuş

Yapılışı:

-Avokadoyu ortadan kesip çekirdeğini çıkarın.

-Kaşık yardımıyla kabuğundan ayırdığınız avokadoları mutfak robotuna alın.

-Diğer malzemeleri de ekleyip püre haline getirin.

-Dilediğiniz salatalarda kullabilir, ya da ekmeğe bile sürebilirsiniz.

Hazırlayan: Melisa Darmar / Femmelle

BAKMADAN GEÇME!