GeriBeslenme Önerileri Armutlu muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armutlu muhallebi tarifi

Armutlu muhallebi tarifi

"Sevdiğimiz muhallebiyi bir de armutlu denedik. Ortaya damağınızı şenlendirecek bir lezzet çıktı. Denemek için vakit kaybetmeyin!"

Servis: 6 kişilik

Malzemeler

• 3 adet armut
• 2 çorba kaşığı su
• 4 su bardağı süt
• 8 çorba kaşığı toz seker
• 3 çorba kaşığı buğday nişastası
• 1 çorba kaşığı pirinç unu
• 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
• 1 çay kaşıdı tarçın
• 5-6 dal taze nane

Yapılışı

Armutları, kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin. 2 çorba kaşığı su ve taze nane yapraklarıyla birlikte, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Süt, toz şeker, Hindistan cevizi, tarçın, nişasta ve pirinç ununu karıştırarak pişirmeye devam edin. Armutları muhallebi kıvamına gelen karışımla birleştirin ve karışımı servis kâselerine boşaltın. Buzdolabında 2 saat soğutun, taze armut dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Not: Tatlınızı farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.

False