Güncelleme Tarihi:
1-KALP
Son çalışmalar, düzenli antep fıstığı tüketiminin kalp fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve kardiyovasküler hastalıkların oluşumunu önlediğini doğruladı. Antep fıstığının ayrıca hipertansiyonu olan insanların stres zamanında kan basıncını düzeltmesine yardımcı olduğu belirtildi.
2-SAĞLIKLI YAĞLAR
Fındıkgiller sağlıklı yağlar içerir ve 50 adet antepfıstığı sadece 160 kalori içerir, bu da aslında kuru yemişler için düşük kalorili bir atıştırmalıktır.
3-LİF
Yulaf ezmesi en zengin lif kaynağı olarak kabul edilir, ancak muhtemelen bilmediğiniz şey antep fıstığının lif bakımından daha yüksek olmasıdır. Antep fıstığı yulaf ezmesine göre çok daha lifli bir besindir.
4-KAROTENOİDLER
Havuçlar, tek karotenoid kaynağı değildir. Antep fıstığı da karotenoid bakımından zengindir. Yaşa bağlı bir sağlık durumu olan ve bazen de körlüğe yol açan, makula dejenerasyonu riskini azaltan, karotenoidler; lutein ve zeaksantin bakımından da zengindir.
5-FİTOSTEROLLER
Antep fıstığı, mükemmel bir fitosterol kaynağıdır, diğer içerikleri kolesterolü emen maddelerdir, bu yüzden genel olarak tatlıların ve yemeklerin ortak bir parçasıdır.
6-PROTEİNLER
Antep fıstığı, bitkisel protein bakımından yüksektir ve çoğunlukla veganlar ve vejeteryanlar tarafından tüketilir, çünkü antep fıstığı besin değerleri bakımından et için mükemmel bir alternatiftir.
7-ANTİOKSİDANLAR
Antep fıstığındaki fenolik bileşikler, bazı yiyeceklerde bulunan antioksidanlara oldukça benzer. Antioksidanlar kanser ve kalp hastalıklarının temel nedeni olan oksidatif stresi önler.
8-BESİN DEĞERLERİ
Antep fıstığı, çok miktarda demir, potasyum, fosfor, magnezyum ve B6 vitamini içerir. Vücudunuza 30'dan fazla vitamin ve mineral vermek için antep fıstığını daha sık yiyin.
MAHMURE ÖZEL