GeriSağlıklı Yaşam Antep fıstığı kilo aldırır mı? Sabah ve gece Antep Fıstığı yemek yetişkinlerde ve bebeklerde kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antep fıstığı kilo aldırır mı? Sabah ve gece Antep Fıstığı yemek yetişkinlerde ve bebeklerde kilo yapar mı

Antep fıstığı kilo aldırır mı? Sabah ve gece Antep Fıstığı yemek yetişkinlerde ve bebeklerde kilo yapar mı

"Dünya çapında en lezzetli çerez türleri içerisinde şüphesiz Antep fıstığı gelir. Özellikle Türkiye'de üretimi ile birlikte ülke çapında yaygın olarak tüketilir. Peki Antep fıstığı kilo aldırır mı? Sabah ve gece Antep fıstığı yemek yetişkinlerde ve bebeklerde kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Lezzeti ile beraber aynı zamanda sağlıklı yönü üzerinden Antep fıstığı günlük olarak tüketilir. Özellikle sohbete anında ya da boş zamanlarda tüketmek için en lezzetli çerezler içerisinde yer alır. Tabii bu besin kaynağını tüketirken kilo aldırıp aldırmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Elbette bu durum yetişkinler ile çocuklar ve bebekler üzerinden de değişkenlik gösterir.

 Antep Fıstığı Kilo Aldırır mı?

 Antep fıstığı genel olarak kalorili bir besin kaynağı şeklinde öne çıkar. Bu sebepten dolayı belki bir kilo alma durumunun yaşanabileceğini söylemek gerekir. Fakat porsiyon bazında ele alındığı gün içerisinde belirli oranda tüketildiği vakit, pek fazla kilo aldırmaz. Yani kilo alımına dikkat ederek gün içerisinde tüketildiği zaman, herhangi bir biçimde ciddi anlamda kilo ama durumu yaşanmaz. Ancak porsiyonu geçmek zaman içerisinde kilo aldırabilir.

 Sabah ve Gece Antep Fıstığı Yemek Yetişkinlerde Kilo Yapar mı?

 Gün içerisinde farklı öğünlerde Antep fıstığı tüketmek mümkündür. Genel çerçevede ise dengeli bir şekilde tüketildiği zaman herhangi bir kilo alma durumu yaşanmaz. Tabii mutlaka porsiyon üzerinden belirli bir miktar gün içerisinde tüketmek önemlidir. Zira normalden fazla tüketmek kilo alma durumunu yaratabilir. Aynı zamanda sabah ve geceyi bağlı olarak kilo yapma durumu değişkenlik gösterir. Çünkü vücut içinde geceleri kalori yakımı bakımından metabolizma daha az çalışır. Doğal olarak gecenin geç saatlerinde Antep fıstığı tüketmenin kilo aldırma durumu yaratabileceğini söylemek gerekir.

 Sabah ve Gece Antep Fıstığı Yemek Bebeklerde Kilo Yapar mı?

 Aynı durum yetişkinlerde olduğu gibi bebekler için de geçerlidir. Sabah ve geceye bağlı olarak Antep fıstığı kilo alma durumu farklılık yaratabilir. Gündüzleri belirli oranda Antep fıstığını vermek mümkündür. Porsiyon dengesini yakaladığı zaman herhangi bir şekilde kilo alma durumu yaşanmaz. Ancak geceleri hem kilo alma sorunu yaratırken hem de çocuklar için iyi bir durum değildir. Her ne kadar çocukların ve bebeklerin metabolizması yetişkinlere göre daha yüksek oranda çalışsa bile, yine de geceleri Antep fıstığı tüketimi önerilmez.

 Antep Fıstığı Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

 Günlük olarak vücut kitle endeksi üzerinden yağ oranını yakalayabilmek için belli oranda Antep fıstığı fazla tüketmek önemlidir. Özellikle sağlık açısından gün içerisinde 10 tane Antep fıstığı yeterli gelir. Bu durum sadece yağ oranı değil aynı zamanda enerji konusunda da önemli bir yer taşır. Tabii mutlaka gündüz tüketmeye özen gösterilmesi önemlidir. Böylece kilo alma durumu yaşanmadan dengeli ve sağlıklı şekilde Antep fıstığı tüketilebilir.

 

False