GeriKadın Sağlığı Ananasın Kabuğunun Faydaları Neler? Ananas Kabuğu Nasıl Tüketilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ananasın Kabuğunun Faydaları Neler? Ananas Kabuğu Nasıl Tüketilir?

Ananasın Kabuğunun Faydaları Neler? Ananas Kabuğu Nasıl Tüketilir?

"Ananasın kabuklarının neredeyse kendisinden daha faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Bu leziz tropikal meyveyi yedikten sonra kabuklarını sakın çöpe atmayın. Aşağıya ananas kabuklarını kullanarak hazırlayabileceğiniz tarifler bırakıyoruz. Mutlaka deneyin!"

Ananasın sağlık için sayısız faydası bulunuyor. Ananas, bağışıklığı güçlendiriyor, yüksek tansiyonu önlüyor, kemikleri güçlendiriyor, göz sağlığına fayda sağlıyor, cilde iyi geliyor, sindirime yardımcı oluyor. Sağlık deposu bir meyve olan ananasın kabukları ise kendisinden bile daha faydalı.

Ananasın Kabuğunun Faydaları Neler Ananas Kabuğu Nasıl Tüketilir

Ananas kabuğunun faydaları

1. Zayıflamaya yardımcı oluyor

Ananas kabuğunun en bilinen özelliği zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Ananasın iç kabuğunda, meyvenin kendisinden 2 kat daha fazla bromelain bulunuyor. Bromelain ise sindirime oldukça fayda sağlayan bir maddedir. Öte yandan ananas kabuğunun idrar söktürücü ve ödem atıcı özelliği vardır. Ananas kabuğundan hazırladığınız çayı içerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Ananasın Kabuğunun Faydaları Neler Ananas Kabuğu Nasıl Tüketilir

Ananas çayı için bir adet ananasın kabuklarını 1 saate yakın tuzlu suda bekletin. Ardından süzün ve kabukları 1 litre suyun içine koyun. Bir parça dilimlenmiş taze zencefil, 1 adet kabuk tarçın ve 3 dilim limonu da ekleyin, kısık ateşte kaynatın. Bu çayı ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz.

2. Mide problemlerine iyi geliyor

Ananas kabuğundaki bromelain maddesi, zayıflamaya olduğu kadar mide problemlerine de iyi geliyor. Kabızlık için birebir olan ananas kabuğu, bağırsak işlevini de iyileştiriyor.

3. Antioksidan kaynağı

C vitamini, mineraller ve lif bakımından da oldukça zengindir. Vücudun su dengesini koruyan ananas kabuğu, aynı zamanda hafızayı da güçlendiriyor, canlı tutuyor.

Ananasın Kabuğunun Faydaları Neler Ananas Kabuğu Nasıl Tüketilir

4. Tam bir öksürük ilacı

Ananas kabukları, öksürüğe iyi geliyor. Öksürük için ananas kabuklarını şu şekilde kullanabilirsiniz:

Bir bütün ananasın kabuklarını kesin ve bir litre kaynamış suyun içine koyun. Kabukları kaynamış suda bir saat kadar beklettikten sonra süzün ve elde ettiğiniz ananaslı suyun içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Öksürük şurubunuz hazır! Bu şurubu günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.

Ananasın Kabuğunun Faydaları Neler Ananas Kabuğu Nasıl Tüketilir

5. Nasırı tedavi ediyor

Ananas kabuğu, içerdiği yararlı enzimler ile nasır sorununu da çözüyor. Ananas kabuğunu kesin ve nasırın üzerine koyun. Düşmemesi için gazlı bez yardımıyla sarın. Kabuğu, nasırın üzerinde bir gece bekletin. Bu işlem ile ölü deri yumuşayacak, nasır da kolayca yok olacaktır.

MAHMURE ÖZEL

False