Akşam Yemeğine Özel Pratik ve Sağlıklı Menüler

Güncelleme Tarihi:

Akşam Yemeğine Özel Pratik ve Sağlıklı Menüler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2002 00:00

Tavuklu ve peynirli sandviçlerin lezzetini hiçbirimiz inkar edemeyiz. Bir de dana jambonlu lavaş ekmeği, zengin malzemelerle hazırlanmış ton balıklı ekmek ve baharat karışımlı egzotik sandviçi deneyin! Tadına doyamayacağınız bu leziz besinler, hem karnınızı tok tutuyor hem de midenizi rahatsız etmiyor. Üstelik kalori değerleri de çok düşük!

Haberin Devamı

Dana Jambonlu Lavaş Ekmeği

İki kişilik: 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı tavuklu mantar sosu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 domates, 1 kırmızı soğan (40 gr), 2 lavaş ekmeği, 2 marul yaprağı, 4 dilim dana jambonu.

1- Yoğurdu, tavuklu mantar sosunu ve limon suyunu derin bir kapta karıştırın, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
2- Domatesi dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Soğanın kabuklarını soyun, aynı şekilde ince ince kesin.
3- Lavaş ekmeğine marul yaprakları ve dana jambonu yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımı sürdürdükten sonra domates ve soğan dilimlerini de ekleyin. Lavaş ekmeğini rulo yapın ve servis tabağına alın.

Tek kişilik: 180 kalori, 6 gr yağ
Hazırlama süresi: 15 dakika

Ton Balıklı Sandviç

İki kişilik: 1 uzun sandviç ekmeği, 2 tatlı kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı yoğurt, ½ tatlı kaşığı hardal, 2 tatlı kaşığı limon suyu, 2 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu, 100 gr ton balığı, 1 domates (dilimlenmiş), 12 fesleğen yaprağı.

1- Sandviç ekmeğini enlemesine ikiye kesin.
2- Mayonezi, yoğurdu, hardalı, limon suyunu ve dereotunu derin bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra ekmeğin üzerine sürün.
3- Ton balığını karışımın üzerine paylaştırın. Domatesleri ilave ettikten sonra fesleğen yaprağı, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
4- Geride kalan ekmek dilimiyle üzerini kapatın. İkiye bölerek servis edin.

Tek kişilik: 210 kalori, 4 gr yağ
Hazırlama süresi: 15 dakika

Hindi Göğüslü Sandviç

İki kişilik: 4 dilim kepekli tost ekmeği, 2 tatlı kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı labne peyniri (light), 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 avuç dolusu baharat, (nane, kişniş, fesleğen gibi), 4 dilim hindi göğsü

1- Kepekli tost ekmeğini tost makinesinde hafifçe kızartın.
2- Mayonez, labne peyniri ve limon suyunu derin bir kapta karıştırın, üzerine tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı ekmeğin üzerine sürün.
3- 2 ekmek diliminin üzerine baharat, tuz ve karabiberi serpiştirin. Üzerine hindi göğsünü koyun. Malzemelerin üzerini diğer tost dilimleriyle örtün. Ekmekleri üçgen şeklinde kestikten sonra servis yapın.

Tek kişilik: 185 kalori, 5 gr yağ
Hazırlama süresi: 10 dakika

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!