Güncelleme Tarihi:
Dana Jambonlu Lavaş Ekmeği
İki kişilik: 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı tavuklu mantar sosu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 domates, 1 kırmızı soğan (40 gr), 2 lavaş ekmeği, 2 marul yaprağı, 4 dilim dana jambonu.
1- Yoğurdu, tavuklu mantar sosunu ve limon suyunu derin bir kapta karıştırın, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
2- Domatesi dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Soğanın kabuklarını soyun, aynı şekilde ince ince kesin.
3- Lavaş ekmeğine marul yaprakları ve dana jambonu yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımı sürdürdükten sonra domates ve soğan dilimlerini de ekleyin. Lavaş ekmeğini rulo yapın ve servis tabağına alın.
Tek kişilik: 180 kalori, 6 gr yağ
Hazırlama süresi: 15 dakika
Ton Balıklı Sandviç
İki kişilik: 1 uzun sandviç ekmeği, 2 tatlı kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı yoğurt, ½ tatlı kaşığı hardal, 2 tatlı kaşığı limon suyu, 2 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu, 100 gr ton balığı, 1 domates (dilimlenmiş), 12 fesleğen yaprağı.
1- Sandviç ekmeğini enlemesine ikiye kesin.
2- Mayonezi, yoğurdu, hardalı, limon suyunu ve dereotunu derin bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra ekmeğin üzerine sürün.
3- Ton balığını karışımın üzerine paylaştırın. Domatesleri ilave ettikten sonra fesleğen yaprağı, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
4- Geride kalan ekmek dilimiyle üzerini kapatın. İkiye bölerek servis edin.
Tek kişilik: 210 kalori, 4 gr yağ
Hazırlama süresi: 15 dakika
Hindi Göğüslü Sandviç
İki kişilik: 4 dilim kepekli tost ekmeği, 2 tatlı kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı labne peyniri (light), 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 avuç dolusu baharat, (nane, kişniş, fesleğen gibi), 4 dilim hindi göğsü
1- Kepekli tost ekmeğini tost makinesinde hafifçe kızartın.
2- Mayonez, labne peyniri ve limon suyunu derin bir kapta karıştırın, üzerine tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı ekmeğin üzerine sürün.
3- 2 ekmek diliminin üzerine baharat, tuz ve karabiberi serpiştirin. Üzerine hindi göğsünü koyun. Malzemelerin üzerini diğer tost dilimleriyle örtün. Ekmekleri üçgen şeklinde kestikten sonra servis yapın.
Tek kişilik: 185 kalori, 5 gr yağ
Hazırlama süresi: 10 dakika