Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için
2 patates, küp doğranmış
1 havuç, küp doğranmış
1 kabak, küp doğranmış
2/3 çay bardağı mısır
1 kırmızıbiber, küp doğranmış
Yarım su bardağı bezelye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Yapılışı
İç malzeme için sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpiştirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağı dışındaki hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıp 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve birini unlanmış zeminde ince açın. Tereyağını eritip zeytinyağı ile karıştırın ve hamur üzerine sürün. Zarf şeklinde kapatıp kenarda bekletin. Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız ilk hamuru tepsinin içine yayarak yerleştirin. Üzerine sebze harcını yayın. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirerek 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.