Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2019 13:10
Ağda, vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için en sık kullanılan yöntemlerden birisidir. Tüylerden arınmış pürüzsüz bir görünüm temizliğin ve güzelliğin göstergesidir. Peki kuaföre ya da güzellik salonlarına gitmeden evde ağda nasıl yapılır? İşte ev yapımı ağda tarifi...
EVDE AĞDA NASIL YAPILIR? EV YAPIMI AĞDA TARİFİ
Evde ağda yapmak için pahalı ya da enteresan malzemelere ihtiyacınız yok. Ağda için tek ihtiyacınız olan şey; limon, su ve toz şeker. Gelin ev yapımı ağda tarifine bakalım..
AĞDA MALZEMELERİ:
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 1/2 su bardağı su
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
AĞDA NASIL YAPILIR?
Orta boy tencerenin içerisine suyu alın ve şekeri ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtmaya başlayın. Isınınca üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ortalama 15 dakika sonra ağda kıvamına gelecektir. Bu süreçte devamlı karıştırmayı unutmayın. Kıvama gelip rengi dönen ağdayı bir kaba aktarın ve soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde ağdanızı kullanabilirsiniz.
EV YAPIMI AĞDA NASIL UYGULANIR?
- Hamur kıvamındaki ağdayı ince bir tabaka halinde uygulamak istediğiniz bölgeye sürün ve iyice bastırdıktan sonra ters yönde hızlıca çekin.
- Ağdayı her seferinde çekiştirerek ter yüz yapın.
- Eğer ağdayı spatula ile süreceksiniz bu defa ince ve daha geniş bir bölgeye yayın ve hazır ağda bezleri ya da elinizle hızlıca çekin.
- Her iki işlemde de batık ya da kopma olmaması için ağdayı mutlaka hızlıca ve ters yönde çekin.
- Ağda işleminiz bitince ılık suyla iyice yıkayın.
AĞDA YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
- Ağda yapmadan önce uygulama yapacağınız bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olun.
- Ağda yapılacak bölgede tüyler en az yarım santim olmalıdır. Çok uzun tüyler fazla can yakabilir.
- Ağdayı uygularken mutlaka iyice bastırdıktan sonra hızlıca ters yöne çekin.
- Hassas bölgelere ağda yaparken dikkatli olun, ufak bir bölgede deneyip tahriş oluyorsa uygulamaya son verin.
- Ev yapımı ağdanızı buzdolabında saklayabilirsiniz. Yeniden kullanmak istediğiniz benmari üsulü ısıtıp kullanabilirsiniz.
- Ağdanız kıvamı fazla olursa çok az su ekleyebilirsiniz.
MAHMURE ÖZEL