GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Regl Döneminde Karın Ağrısına İyi Gelen Şeyler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Regl Döneminde Karın Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Adetliyken Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Regl Döneminde Karın Ağrısına İyi Gelen Şeyler

"Düzenli olarak meydana gelen en can sıkıcı ağrılardan biri adetliyken yaşanan ağrılardır. Her ay yenilenen bu durumun elbette belli başlı bazı sebepleri bulunmaktadır. Peki adetliyken karın ağrısı neden olur, nasıl geçer ve ne iyi gelir? Regl döneminde karın ağrısına iyi gelen şeyler hakkında detayları derledik."

Adet döneminde özellikle karın bölgesinde ağrılar meydana gelir. Bu aralar özellikle dönemden döneme bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bazen ağrıları daha hafif seyrederken bazen ise oldukça şiddetli noktaya ulaşır. Böyle durumlarda ise yapılacak olan bazı çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler ağrıları en azından belirli bir noktaya çekmektedir.

Adetliyken Karın Ağrısı Neden Olur?

Adet dönemindeyken rahim bölgesindeki kanamanın atılabilmesi için kasılmalar meydana gelir. Bu kasılmalar özellikle düzenli bir şekilde meydana gelir. Yani hem anlık hem de aylık olarak belirli bir düzeyde kasılmalar oluşur. Meydana gelen kasılmalar noktasında ise bölgeye kan ve oksijen akışı minimum seviyeye düşer. Böyle durumlarda ise ağrılar meydana gelir. Aynı zamanda bu kasılmalar ile birlikte prostaglandin ismi ile bilinen bazı kimyasalların ortaya çıkması şiddetin daha yüksek noktaya çıkmasına sebep olur. Sonuç olarak yaşanan adet dönemi ile birlikte kasılmalar üzerinden ağrıların şiddeti farklı biçimlerde meydana gelir.

Adetliyken Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Aslına bakılırsa adetliyken karın ağrısı belli bir zaman içerisinde Kendi kendine geçer. Çünkü bu durum kadınlarda tamamen normal bir süreç altında devam eder. Ancak bazı zamanlarda ağrılar ciddi anlamda şiddeti noktaya gelebilir. Böyle durumlarda ise uzman bir doktora görünmek en önemli husustur. Yapılacak olan tetkik ve teşhisler ile beraber bazı tedavi yöntemleri ele alınabilir. Bugün bunun dışında ise aynı zamanda günlük olarak evde yapılabilecek basit yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler bitkisel çözümler ya da bazı doğal uygulamalar olarak ön plana çıkar. Sonuç olarak yapılan uygulamalar ya da tedavi ile birlikte, adetliyken karın ağrısını geçirmek mümkün.

Adetliyken Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

Belli başlı bazı yöntemleri değerlendirmek suretiyle adet dönemindeki karın ağrılarını geçirmek mümkün olur.

- Bitki çayları ya da sıcak içecekler
- Hafif ve lifli gıdalar
- Alt karın bölgesine fazla baskı uygulamadan masaj yapmak
- Ayakları yüksek noktada tutmak
- Yapılacak olan ılık duş
- Çinko takviyesi
- E vitamini

Bu şekilde Yukarıdaki yöntemleri uygulamak suretiyle adet dönemindeki karın ağrılarını önemli oranda gidermek mümkün. Özellikle yüksek şiddete çıktığı zaman bu yöntemler, kısa süre içerisinde ağrıların önemli oranda azalmasına imkan verir.

Regl Döneminde Karın Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Regl dönemindeyken karın ağrısına iyi gelen birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Özellikle bu yöntemler yaşanan şiddetli ağrıların önemli oranda azalmasına imkan tanır. Yani diğer bir ifadeyle şiddetli yaşanan kasılmaları önemli oranda azaltır. Özellikle sıcak içecekler ya da bitki çayları bu konuda ilk sırada yer alır. Çünkü karın bölgesini kasılma noktalarını rahatlatır. Aynı zamanda lifli gıdalar ve hafif yiyecekler de önemlidir. Bunun dışında ayakları yukarıda tutmak kan akışını düzene sokar. Tabii E vitamini ve çinko takviyesi ile birlikte karın bölgesine yapılacak masajlar da önemli yer taşımaktadır.

Adetliyken Karın Ağrısı Geçer mi?

Adet dönemindeyken karın ağrısı belli bir süre devam eder. Ancak daha sonra aynı ay içerisinde önemli oranda düşer. Daha sonra ise tamamen azalır. Bu durum biyolojik yapıya bağlı olarak insandan insana değişkenlik gösterebilir. Yani adet döneminde meydana gelebilecek olan ağrılar farklı sürelere göre değişkenlik gösterir.

False