Adana usulü kıymalı makarna tarifi

Güncelleme Tarihi:

Adana usulü kıymalı makarna tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 12:50

Adana'nın anlı şanlı mutfağından sizler için derlediğimiz Adana usulü makarna tarifini denemek için vakit kaybetmeyin!

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün. Tavada margarini eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Biber salçası ve pul biber ilave edin. Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

BAKMADAN GEÇME!