GeriBeslenme Önerileri Adana usulü kıymalı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adana usulü kıymalı makarna tarifi

Adana usulü kıymalı makarna tarifi

"Adana'nın anlı şanlı mutfağından sizler için derlediğimiz Adana usulü makarna tarifini denemek için vakit kaybetmeyin!"

Malzemeler:

1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün. Tavada margarini eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Biber salçası ve pul biber ilave edin. Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

False