Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 07:00
Günün yorgunluğunu sıcak bir fincan çayla atmak gibisi yok. Çayın yanında ise lezzetli ufak kaçamaklar yapmak en doğal hakkımız. :)
Cevizli Kurabiye
Kalori : 492 k/cal (1 porsiyon)
Pişirme süresi : 25 dk.
Malzemeleri • 100 Gr Tereyağı
• 1 Adet Limon
• 1 Su Bardağı Şeker
• 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
• 2 Fincan Un
• 1 Fincan Kekun
• 1 Su Bardağı Ceviz
• 1 Su Bardağı Portakal Suyu
• 1 Su Bardağı Bal
Hazırlanışı Limonun kabuğunu rendeleyelim. Ilıştırdığımız tereyağını,toz şekeri ve limon kabuğu rendesini mikserle iyice karıştıralım. İçine azar azar 1 çay bardağı sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edelim.Karışıma 2 fincan un, 1 fincan kekun, ceviz içi,damla çikolata ve portakal suyunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene dek karıştıralım.Hamurdan küçük parçalar kopararak şekil verelim.Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden 180 derece ısıtılmış fırnda kahverengi olana dek kurabiyelerimizi pişirelim.Ballı cevizli kurabiye yapmak isterseniz:Balı hafifçe ısıtıp fırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerine sürelim.Dövülmüş ceviz şerpiştirip, soğuyunca servis edelim.
Limon Kremalı Bisküvi
Kalori : 245 k/cal (1 porsiyon)
Pişirme süresi : 25 dk.
Malzemeleri
• 250 Gr Tereyağı
• 1 Paket Vanilya
• 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
• 2 Su Bardağı Un
• 1 Çay Bardağı Mısır Unu
• 1 Kaşık Limon Suyu
Hazırlanışı
Tereyağı,vanilya ve yarım su bardağı pudra şekerini mikserde iyice çırpalım.Unu ekleyip sert bir hamur elde edene dek yoğuralım. Ellerimizi unlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.Yağladığımız fırın tepsisine dizip, çatalla hafifçe bastıralım.160 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.Krema için;derin bir kapta teryağı,pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini mikserde çırpalım.Limon suyunu da ekleyip kabarıp yoğunlaşıncaya dek karıştırmaya devam edelim.Fırından aldığımız bisküvilerin aralarına krema koyarak sandviç haline getirelim.Soğutup üzerini pudra şekeri ilen süsleyerek servis edelim.
Kahveli Çikolata Rüyası
Kalori : 350 k/cal (1 porsiyon)
Pişirme süresi : 25 dk.
Malzemeleri • 60 Gr Tereyağı
• 2 Çay Kaşığı Kahve Likörü
• 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
• 100 Gr Un
• 60 Gr Bitter Çikolata
• 1 Kaşık Sıvı Yağ
• 1 Kaşık Süt
Hazırlanışı Teryağı,kahve ve şekeri karıştıralım.Unu eleyerek ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamuru buzdolabında yarım saat bekletelim. Hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açalım. Kalıp yardımı ile yuvarlaklar çıkartalım.Önceden 160 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Derin bir kapta pudra şekerini,kahveyi,yağı ve sütü ekleyerek karıştıralım.Koyu bir krema elde edelim.Fırndan çıkarttığımız kurabiyeleri kremaya batırıp soğutarak servis edelim.
Â
Fantom Kurabiye
Kalori : 325 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 20 dk.
Malzemeleri • 2 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
• 3 Kaşık Hindistan Cevizi
• 125 Gr Kuru Üzüm
• 1 Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
• 4 Tatlı Kaşığı Pekmez
• 4 Tatlı Kaşığı Şeker
Hazırlanışı Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Yulaf, Hindistan cevizi ve kuru meyveleri karıştırın. Yağ, pekmez ve şekeri bir tavada ısıtın, şekerin erimesini sağlayın. Tüm malzemeyi birleştirip kaşıkla karıştırın.Fırını 180 derecede ısıtın. 1,5 litrelik dikdörtgen fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın. Yulaflı malzemeyi bastırarak kabın içine döşeyin. 25 dakika fırında pişirin. Soğumasını bekleyip dilimleyin. Servise sunun. Not: İstediginiz kase ile de şekillendirebilirsiniz.
Â
Kuş Üzümlü Kurabiye
Kalori : 280 k/cal (1 porsiyon)
Pişirme süresi : 20 dk.
Malzemeleri • 3 Su Bardağı Un
• 1 Fincan Kuş Üzümü
• 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
• 1 Çay Bardağı Toz Şeker
• 1 Çay Bardağı Süt
• 100 Gr Margarin
• 1 Paket Vanilya
• 1 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru diniendirin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. Kurabiye hamurlarını tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış firında pişirin.Soğutup servis yapın.