Mahkemeden Pistorius'a kötü haber!

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeden Pistoriusa kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 12:04

Güney Afrika Yüksek Mahkemesi, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı vuran paralimpik atlet Oscar Pistorius'un cezasını 'cinayet'e çevirdi. Halen ev hapsinde tutulan Pistorius'a bu kararla yeniden cezaevi yolu göründü.

Haberin Devamı

Güney Afrika Yüksek Mahkemesi, "suç oluşturan adam öldürme"den yargılanıp mahkum olan paralimpik atlet Oscar Pistorius’un suçunu 'cinayet'e dönüştürdü.

Yüksek Mahkeme’nin kararı sonrası, halen ev hapsinde olan Pistorius yeniden yargılanacak. Savcı Gerrie Nel, 3 Kasım tarihinde Pistorius’un ev hapsine çıkarılmasına temel oluşturulan 'suç oluşturan adam öldürme' suçu yerine 'cinayet'ten yargılanması talebiyle Yüksek Mahkeme’ye başvurmuştu.

Güney Afrika’da, 'şartlı tahliye' düzenlemelerine göre, 'suç oluşturan adam öldürme' suçundan normal koşullarda bir şahıs 15 yıl hapis cezasına çarptırılıyor ve aldığı cezanın 6’da 1’i kadar süreyi geçirdikten sonra serbest kalabiliyor. Cinayet suçundan hüküm giyenler bu maddeden yararlanamıyor.

Mahkemeden Pistoriusa kötü haber

Model ve hukukçu sevgilisi Reeva Steenkamp’ı vuran Pistorius, mahkemede verdiği ifadede eve soyguncu girdiğini sanıp silahını ateşlediğini ve kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

14 Şubat 2013’te gerçekleşen olayın ardından 5 yıl hapse mahkum olan Pistorius, 20 Ekim’de cezaevinden çıkartılıp ev hapsine alınmiştı.

1986 yılında Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg’da iki fibula kemiğinden yoksun doğan Oscar Pistorius bacaklarındaki karbon fiber özel ekipmanlarıyla paralimpik koşulara katılmış ve rekordan rekora koşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!