Madalya için kenetlendiler

Güncelleme Tarihi:

Madalya için kenetlendiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 12:37

Gürcistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda 7 sıklette mücadele edecek Serbest Güreş Milli Takımı'nda teknik heyet ve sporcular, hedefe kilitlendi.

Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, AA muhabirine, Avrupa Güreş Şampiyonası'nın Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 19 Mart'ta başlayarak 24 Mart'ta sona ereceğini söyledi. Şampiyona hazırlıkları için 15 gün önce Ankara İncek'te bulunan Ahmet Ayık Güreş Eğitimi ve Spor Kompleksinde kampa girdiklerini dile getiren Şanlı, 17 Mart Pazar günü Gürcistan'a hareket edeceklerini belirtti.

Şanlı, şampiyonada 7 sıklette mücadele vereceklerini ifade ederek, 55 kiloda Sezer Akgül, 60 kiloda Münir Recep Aktaş, 66 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Soner Demirtaş, 84 kiloda Hakkı Ceylan, 96 kiloda Müren Mutlu ve 120 kiloda Taha Akgül'ün Türkiye'yi temsil edeceğini kaydetti.

Genç bir kadroya sahip olduklarını anlatan Şanlı, şunları söyledi:

“Sporcularımız genç ama hepsi başarı için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor. Şampiyona öncesinde 3 uluslararası turnuvada yer aldık. Hem kendimizi gösterme hem de rakiplerimizi görme adına oldukça yararlı turnuvalar oldu. Biz geleceğin Türk Milli Takımı'nı inşa etmeye çalışırken bir yandan da madalya mücadelesini yapıyoruz. Tiflis'e hazır ve moralli gidiyoruz. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. En iyi sonuçla Türkiye'ye döneceğimize inanıyorum. Alabildiğimiz kadar madalya almaya gayret edeceğiz. Takım halinde de ilk 3 içinde olmayı istiyoruz. Bunu başaracak güce de sahibiz.”

Faal sporculuk yaşantısında olduğu gibi teknik direktörlük yaşantısında da Türk milletinin büyük desteğini hissettiğini belirten Şanlı, “Bu destekle inşallah Tiflis'te bayrağımızı göndere çektirip, marşımızı okuturuz ve milletimizin göğsünü kabartacak sonuçlara imza atarız” ifadesini kullandı.

Güreşçiler iddialı

Şampiyonada mindere çıkacak 7 milli sporcu da kendilerine güveniyor. Sporcular, Tiflis'ten güzel sonuçlarla dönmek istiyor. Geçen yılın Avrupa şampiyonu Taha Akgül, iyi bir hazırlık dönemini geride bıraktıklarını dile getirdi. Akgül, “Avrupa şampiyonluğu sevincini geçen yıl bir kez tatmıştım. Anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Takımdaki tek Avrupa şampiyonluğu unvanı bende var. Diğer arkadaşlarımın da bunun sevincini yaşamasını istiyorum. Çok güzel sonuçlarla döneceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz madalyalar” diye konuştu.

55 kiloda mücadele edecek Sezer Akgül ise 2009 yılında büyüklerde dünya ikincisi olduğunu anımsatarak, Tiflis'te Avrupa şampiyonluğu için mindere çıkacağını kaydetti. Takımdaki diğer 6 arkadaşının da madalya hedeflediğini ifade eden Akgül, “Hepimiz çok inandık. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz” dedi. Takımdaki diğer sporcular, Münir Recep Aktaş, Yakup Gör, Soner Demirtaş, Hakkı Ceylan ve Müren Mutlu da Tiflis'te madalya hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!