Maçların şifresi yeni transferler

Güncelleme Tarihi:

Maçların şifresi yeni transferler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

Ali Sami Yen Arena açılışından sonra sadece sportif değil tüm platformlarda “ sosyal figür” haline gelen ve yaptığı transferler bile gölgede kalan Galatasaray yenilenmiş kadro ana “sert oyun “ anlayışından vazgeçmemiş Sivasspor’a karşı son 2 senenin en enteresan maçlarından biri oynayacak.

Haberin Devamı

Buradaki enteresanlık ne Galatasaray’ın  ne de Sivasspor’un taktiksel oyun zekasında değil ,  pazar akşamı Ali Sami Yen Arena tribünlerinin parçalanmış gücünü hangi eksene kaydıracağını kestiremediğimiz bilinmezlikte.

Kazım – Kazım , Yekta ,  Culio , Stancu ve günün anlam ve önemine uygun “ Zapata” transferleri ile 5 senedir görmeye alıştığımız “gelen – giden” oyuncu trafiğini bozmayan Galatasaray devre arasında oynadığı maçlarda da çizgisini bozmayarak ümit veren bir görüntü çizmedi. Hagi’nin yeni transferleri oynatacağını düşünürsek Galatasaray’ın oyun planının rakibi kenarlardan çözmek olduğunu söyleyebiliriz. Stancu izleyebildiğimiz kadarı ile kenarlardan yapılacak katkı ile başarılı olabilecek bir oyuncu. Stancu’yu etkili kılmak adına Hagi taktik kurgusunu değiştirecek ve pas trafiğini daha iyi yapabilen bir kadro arayışına girecektir. Hagi’nin  orta sahayı Culio ve Ayhan’a teslim edip önlerine Yekta – Arda – Kazım üçlüsünü koyarak Stancu’yu destekleyeceğini  , Stancu riskine girmez ise Kazım’ı ileriye çekip Culio – Ayhan – Hakan orta saha bloğunu Yekta ve Arda ile kuvvetlendireceğini geride kalan haftalara bakarak söyleyebiliriz. Zapata ‘nın maç oynamamasından dolayı riskli bir tercih olduğu düşünüyorum. Duran toplara Hagi gibi bir ustanın bile çare olamaması ama buna karşın son maçlarda özellikle Servet’in duran top organizasyonlarında topla buluşması Galatasaraylıları umutlandırmakta. Burada en dikkat çekici nokta ise Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ilk yarıda kazandıkları 212 duran toptan sadece 2 gol çıkarabilmesi.

Haberin Devamı
Ilgaz Çınar'ın analizi
hurriyet.com.tr

Rıza Çalımbay ise kağıt üstünde oldukça mantıklı gözüken bir transfer politikası izleyerek defans ve ofansta yaşanan problemleri asgariye indirmek adına Ağustos ayında Beşiktaş’a karşı izlediğimiz Viktoria takımından Rada ve Navratil’i , orta sahaya ise ofansif yönü göz kamaştırıcı Polonya Milli takım oyuncusu 22 yaşındaki Kamil Grosicki’yi , forvete ise Nijerya Milli Eneramo’yu transfer etti.. Henüz 22 yaşında  ve orta saha oyuncusu olmasına rağmen Grosicki  ( Polonya liginde 104 maçta 20 gol / 27 asist) Sivasspor’un kilit oyuncusu olacaktır. Afrika Şampiyonlar Ligi gol kralı ( 5 gol ) ve Esperance Tunus takımının golcüsü Eneramo ( 33 maç / 20 gol / 7 asist ) ise düşüşe geçen Mehmet Yıldız’ın yerine Pedriel ile takımın hücum gücüne büyük katkı yapacaktır. Navratil ve Rada ise hem aynı takımdan gelmeleri hem de aynı dili konuşmaları sebebi ile ilk yarı yaşanan Sedat – İvanovs uyumsuzluğunu yaşamayacaktır. Bu oyuncuların yanında Rıza Çalınbay ile tekrar eski günlerine dönüş yapan Erman Kılıç ve etkili kanat oyuncuları bulunan Galatasaray’a karşı Abdurrahman ve Hayrettin’in göstereceği performans Sivasspor için maçın gidişatını belirleyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!