Maçı durdurup İstiklal Marşı'nı okudu

Güncelleme Tarihi:

Maçı durdurup İstiklal Marşını okudu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 13:06

1. Amatör Küme'de kısa bir zaman önce Karagücü'nün Mamakspor'u 6-1 yendiği maçta İstiklal Marşı'na olan saygının en çarpıcı örneklerinden biri yaşandı.

Haberin Devamı

Kamuda memur olarak çalışan ve 11 yıldır hakemlik yapan Klasman Yardımcı Hakemi Aydın Karsavuran, yönetmeliklerde yeri olmamasına rağmen orta hakemliğini yaptığı maçın 70. dakikasında Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen bir organizasyonda İstiklal Marşı'nın çalınması üzerine maçı durdurarak futbolcular, yedek kulübeleri, yönetim ve taraftarları saygı duruşuna davet etti.

"ATATÜRK'E OLAN SEVGİMİZ EN ÜST DÜZEYDE"

Atatürk İlke ve İnkılapları'na son derece saygılı bir aile olduklarını belirten Klasman Yardımcı Hakemi Aydın Karsavuran, "Müsabakada daha önce hiç başıma gelmemiş ve hakemlik kariyerimde ilk defa başıma gelmiş bir olay. Müsabakanın 70. dakikasıydı ve yaklaşık bizden 300 metre uzakta düzenlenen bir organizasyonda İstiklal Marşı okunmaya başlandı ve biz bunu duyduk. Aradan 1 saniye geçti. Hakemliği bir tarafa bırakırsak bizim önceliğimiz bir vatandaş olarak İstiklal Marşı'dır. Ben de İstiklal Marşını duyduğumda hiç tereddüt etmeden müsabakayı durdurdum. Oyuncular ve teknik heyetler de dahil olmak üzere hep birlikte İstiklal Marşı'na eşlik ettik. İstiklal Marşı bittikten sonra hem tribünlerden hem de kulübelerden olumlu tepkiler aldık. Benim için çok hoş bir anıydı, hakemlik kariyerimde böyle bir anıya şahit olmak ve böyle bir anının başlangıcını yaparak içerisinde olmak hakikaten çok önemliydi. Bizim önceliğimiz tabii ki Atatürk İlke ve İnkılaplarına olan saygımızdır. Nerede olursa olsun İstiklal Marşı'na olan saygımızı bir şekilde göstermemiz gerekiyor. Bu bir futbol müsabakası olarak başımıza geldi ve güzel bir anı olarak hayatımızda kalacak" dedi.

Haberin Devamı

"İSTİKLAL MARŞI HER ŞEYDEN ÖNCEDİR"

İstiklal Marşı'nın her şeyden önce gelen bir milli değer olduğunu vurgulayan Aydın Karsavuran, "Hakemliğin en ayrıntılı esaslarından biridir bu. Benim bu hassas değeri 1 saniye içinde analiz edip karar vermem gerekiyordu. Maç esnasında ne oyuncular ne taraftarlar ne kulübedeki oyuncular ve teknik adamlar böyle bir karar beklemiyordu. Herkes için enteresan bir karar oldu. Bizim müsabakanın dışında olan bir durumdu ve ne müsabaka öncesinde ne de devre arasında bizim bundan haberimiz yoktu. Tamamen o an gelişen bir olay olarak biz bunu gündemimize aldık. Tepki alacağımı hiç düşünmemiştim ve öyle bir şey de aklımdan geçmedi. İstiklal Marşı bizim için her şeyin önünde olan bir milli değerdir. O an sadece 1 saniye düşündüm ve kararlı bir şekilde oyuncuları da bu işin içine davet ederek saygı duruşunda bulunduk ve çok hoş bir pozisyon oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÇEVREMDEN OLUMLU TEPKİLER ALDIM"

Maç esnasında verdiği bu karardan sonra çevresindeki insanlardan çok olumlu tepkiler aldığını dile getiren Karsavuran, "Çevremdeki insanlar tarafından çok olumlu tepkiler aldım. Bir hakemin müsabaka sırasında böyle bir anı analiz ederek ve milli değerlerimizin her şeyin önünde tutması herkes tarafından çok önemli tepkiler aldı. Müsabaka sonrası futbolcular, teknik direktörler ve beni izleyen gözlemcim ile yöneticiler tarafından çok olumlu tepkiler aldım. Olması ve yapılması gereken buydu. İstiklal Marşımızın herşeyin önünde olduğunu bir kez daha herkese göstermiş olduk. Bizim milli değerlerimizin her şeyin önünde olduğunu herkesin anlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KARİYERİMDE ÇALDIĞIM EN ÖNEMLİ DÜDÜKTÜ"

Son olarak bu kararı verdiği için çok mutlu ve huzurlu olduğunu söyleyen Klasman Yardımcı Hakemi Karsavuran, "Evde bu olayı anlattığımda ilk önce eşim tebrik etti. Çok hoş ve güzel bir şey olduğunu söyledi. Bizim milli değerlere ve Atatürk'e olan sevgimiz çok üst düzeyde. Biz böyle bir aileyiz. Dolayısıyla çok güzel günler geçirdim. Çevremdeki arkadaşlarım, dostlarım ve ailemin olumlu tepkilerini alabilmek gerçekten çok güzel bir onurdu. Bana denk geldi. O an bu kararı verdiğim için kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. Bir hakem müsabaka içerisinde onlarca karar veriyor ama o an verilmesi gereken en doğru karardı. Ama şunu söyleyebilirim ki hakemlik kariyerimde çaldığım en önemli düdük bu düdüktü" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!