Macaristan gazetelerinde Malta-Türkiye maçı

Güncelleme Tarihi:

Macaristan gazetelerinde Malta-Türkiye maçı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2007 15:42

Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında Macaristan, Bosna Hersek'i 1-0 yenince, ülkedeki medya yeni kurulan genç takıma sahip çıktı.

Haberin Devamı

Macaristan'ın en büyük tirajlı spor gazetesi olan Nemzetisport, dünkü maçın ardından bugün birinci sayfasında “Hızla 1-0” diye manşet attı.

Gazete, Peter Varhidi tarafından kurulan yeni takımın tamamen gençlerden oluştuğunu ve dünya şampiyonu İtalya karşısında 22 Ağustos'ta alınan 3-1'lik galibiyetin tesadüf olmadığını gösterdiğini yazdı.

Nemzetisport, ikinci sayfasında “Geleceğin takımı” başlığını atarken, üçüncü sayfada ise “Artık galip gelmeyi öğrendik” manşetini attı. Gazete, Macar takımının iyi yolda olduğunu göstermesi için çarşamba günü İstanbul'da Türkiye'ye karşı da iyi futbol oynaması ve puan alması gerektiğine dikkati çekti.

Aynı gazete, Türkiye'nin Malta önünde aldığı 2-2'lik beraberlik için “Fatih Terim'in öğrencileri Malta deplasmanında değerli puanlar saçtı” diye yazdı.

Haberin Devamı

Malta'nın iki kez öne geçtiğini, ancak Altıntop ve arkadaşlarının hemen beraberlik golünü atmalarına rağmen galibiyet golünü bulamadıklarını yazdı.

Günlük gazete Blikk ise spor sayfasına “Hız, istek, gol: zafer” manşetini atarken, Macar futbol mucize takımı Bosna karşısında galip gelmek için hem istekli, hem hızlı, hem de iyi futbol oynayarak 3 puanı aldı diye yazdı.

Gazete Peter Varhidi'nin yeni ve genç takımı kendilerine güvenenleri yanıltmadığını, taraftarların dünkü maç öncesi tribünlere astıkları “Size güveniyoruz” pankartının ne kadar doğru olduğunun kanıtı olduğunu belirtti.

Aynı gazetede Türkiye'nin Malta'da hiç ummadığı bir beraberlik aldığını, geçtiğimiz yıl Macaristan'ın başına gelen kazanın Türkler'in başına geldiği yazıldı. Blikk, bu gençlerin İstanbul'dan da puan çıkarabileceklerine inandığını yazdı.
Macaristan'da internet ortamında yayın yapan nb1.hu isimli site ise “Malta, Türkler'den hak ettiğı puanı çaldı” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!