M.City'den La Masia modeli

Güncelleme Tarihi:

M.Cityden La Masia modeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 11:20

Manchester City, alt yapı okullarını geliştirmek ve yeni tesisler kurmak için 100 milyon Pound’luk bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Ryan Giggs gibi bir oyuncuyu alt yapıdan Manchester United’a kaptırdıklarını hiç unutmayan Manchester City kulübü, bunun bir daha yaşanmaması ve lüks harcamaların önüne geçilmesi için hayata geçireceği yeni projeyi açıkladı.

Etihad Stadı’nın doğusunda 80 dönüm üzerine kurulacak olan tesisin Aralık ayına kadar kabul edilmesi halinde 3–4 yıl içinde hazır olacağı belirtildi.

Kulübün futbol operasyonları yetkilisi Brian Marwood’da yeni yapılacak olan akademinin faydalarını anlattı. Marwood, “ önümüzde bir Ryan Giggs örneği var. 14 yaşında onu Manchester United’a kaptırdık. Manchester ve onun kenar mahallerine baktığımızda inanılmaz yetenekler görüyorum. Onları yapacağımız akademide yetiştirmek için büyük bir potansiyelimiz var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Marwood ayrıca , “Barcelona büyük bir rol model. Son Şampiyonlar Ligi finalinde inanılmaz bir istatistikleri vardı ve alt yapıdan yetiştirdikleri 8 oyuncu sahada yer aldı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!