M. City'de Tevez sorunu

Güncelleme Tarihi:

M. Cityde Tevez sorunu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 13:11

Arjantinli futbolcu Carlos Tevez, dün yedek soyunduğu Bayern Münih maçına sonradan dahil olmayı reddederek, Teknik Direktör Roberto Mancini ile arasındaki gerginliğe yeni bir boyut kattı ve İngiltere'deki geleceğini iyice belirsizliğe sürükledi.

Haberin Devamı

Mancini, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Arjantinli futbolcu ile işinin bittiğini ve kendisi görevde olduğu sürece bu futbolcunun forma giyemeyeceğini söyledi.
Manchester City'den, ailevi nedenlerden ötürü ayrılmak istediğini daha önce de dile getiren Tevez ise açıklamasında, yanlış anlaşıldığını ve yedek kulübesinde de otursa görevlerini yerine getirmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğini söyledi. Zihin olarak maça girmeye hazır olmadığını, bu fikrini Mancini'ye ilettiğini ifade eden Tevez, takımla yollarının ayrılıp ayrılmamasına Mancini'nin karar vereceğini belirtti.

Manchester City formasını giydiği sürece profesyonel davranmaya çalıştığını kaydeden Tevez, “Geçen sezon takımın en skorer oyuncusuydum. Ailevi nedenlerden ötürü ayrılmak istediğimi söyledim. Burada bulunduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Münih'deki yanlış anlaşılmadan dolayı tüm Manchester City taraftarlarından özür dilemek isterim” diye konuştu.
Açıklamasında, yedek kulübesindeki olaya da kabaca değinen Tevez, oynamaya hazır olduğunu, ancak, ayrıntılarına girmek için zamanın doğru olmadığı bazı olaylar yaşandığını, oyuna sonradan girmeyi asla reddetmediğini belirtti.

SOUNESS: “TEVEZ, CITY'DEKİ ÇÜRÜK ELMA”

Eski futbolcu ve teknik direktör Graeme Souness de açıklamasında, sorunun çok daha derin bir boyutu olduğuna dikkati çekti ve Tevez'i, “Manchester City'deki çürük elma” olmakla itham etti.
Yaşananlara inanamadığını kaydeden Souness, bozulmanın diğer futbolculara da bulaşabileceği uyarısında bulundu ve böyle bir ihtimal görmesi halinde City yönetiminin Mancini'ye destek vermesi ve Tevez'i yarın Manchester'dan göndermesi gerektiğini kaydetti.
Souness, “Tevez her ağzını açtığında gitmek istediğini söylüyor. Bu adam futbolun yüzkarası” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!