Lugano'da mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Luganoda mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 00:00

İstanbul’a dün öğleden sonra gelen ve 4 yıllık anlaşma yapan Lugano, yıllık 2.5 milyon Euro alacak. Ancak 1 milyon Euro peşin verilecek olan Lugano’ya kalan 1.5 milyon Euro maç başı ücret olarak ödenecek.

Haberin Devamı

Lugano İstanbul'da Foto-Galeri

FENERBAHÇE Yönetim Kurulu, uzun süredir görüştüğü Uruguaylı eski yıldızı Diego Lugano ile kesin olarak anlaşmaya vardı. Üç yıl üst üste şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ve geniş bir kadro oluşturan sarı lacivertli yönetim, transferi konusunda İtalya’nın Lazio takımı ile imza aşamasına gelen Uruguaylı yıldızını ikna etmeyi başardı. Önceki gece geç saatlere kadar görüşmeler sonrası pürüzler giderilen Lugano dün öğleden sonra İstanbul’a gelerek 4 yıllık anlaşma imzaladı.

Maç başına ücret

Yıllık 2.5 milyon Euro’ya anlaşan Uruguaylı futbolcuya maç başına para ödenecek. 1 milyon Euro’yu peşin alacak olan terübeli savunma oyuncusu geri kalan bölümü forma giydiği maç sayısına göre alacak. Türkiye’ye yeniden döndüğü için çok mutlu olduğunu dile getiren Lugano, “Her zaman söyledim. Benim için para ikinci planda kalıyor. Bunu da zamanla kanıtlayacağım” dedi.

Sion maçında yok

Takım arkadaşı Edu Dracena’nın sözleşmesini fesheden Fenerbahçe yönetimi, Bilica’nın cezalı olduğu için oynamayacağı FC Sion maçı öncesinde İstanbul’a gelen Lugano’nun ismini UEFA’ya bildirecek, ancak ondan bu turda yararlanamayacak. Sağlık kontrolünden geçecek olan Lugano, İsviçre’nin Sion takımı ile oynanacak play-off serisinde forma giymeyecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne katılırsa Lugano’ya bu sezon Avrupa’da forma giyme şansı gelecek.

Lugano’ya sevgi seli

Lugano dün yönetici Mahmut Uslu ile birlikte İstanbul’a geldi. Saat 16.30’da Hanburg uçağından inen Lugano ve Uslu’yu yönetici Serkan Acar karşıladı. Uruguaylı futbolcuya bir grup Fenerbahçe taraftarı da sevgi gösterisinde bulundu. Lugano, “F.Bahçe çok istemesi beni gururlandırdı. F.Bahçe’nin büyüklüğü, taraftarlar ve ailemin Türkiye’yi sevmesi kararımda belirleyici oldu’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!