LPG'li Dacia'lar

Güncelleme Tarihi:

LPGli Dacialar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 09:20

OTOMOTİV DÜNYASINDA YENİ BİR DÖNEM

Haberin Devamı

FABRİKA ÇIKIŞLI LPG’Lİ DACİA’LAR

• Otomotiv dünyasında yeni bir dönem açılıyor: Fabrika çıkışlı doğuştan LPG’li Dacia’lar geliyor.

• Dacia, Sandero, Logan ve Logan MCV 7 kişilik modellerinde müşterilerinin beğenisine LPG seçeneği sunuyor.

• Dacia, LPG kiti desteği için Landi renzo ile işbirliği yapıyor.

• Tüm Dacia ürün gamında olduğu gibi LPG’li modeller de 3 yıl veya 100.000 km garantili olacak.

• LPG’li modellerin bakım ve onarımı Renault-Dacia yetkili servisleri tarafından yapılacak.

DACİA FABRİKA ÇIKIŞLI LPG’Lİ MODELLERİNİ MÜŞTERİ BEĞENİSİNE SUNUYOR

Yılda 150 bine yakın aracın LPG’ye dönüştürüldüğü ve gün geçtikte büyüyen LPG pazarına Dacia fabrika çıkışlı garantili LPG’li araçlarıyla girdi. Dacia LPG seçeneğini Logan, Sandero ve Logan MCV 7 kişilik binek modellerinde diğer tüm ürün gamında olduğu gibi 3 yıl veya 100.000 km garantili olarak veriyor.

Haberin Devamı

Landi renzo ile yapılan işbirliği sonucunda geliştirilen LPG kitleri Dacia modelleri için özel olarak tasarlandı. En önem verilen konuların başında güvenlik geldi. Potansiyel müşterilerle yapılan araştırmalar sonucunda LPG seçiminde ekonominin çok büyük rol oynadığı ancak diğer yandan güvenlik sorunları yaratabileceği yönünde endişelerin çıktığı da görülmüştür. Bu endişeleri en aza indirmek için Dacia güvenlik konusuna ağırlık vermiştir ve ilk öncelik olarak LPG seçeneğinin fabrika çıkışlı olmasını sağlamıştır. Bunun yanısıra motor supapları güçlendirilerek kalibrasyon ve elektronik kontrol ünitesi Dacia modelleri için özel olarak yapılmıştır. Çelik ve diğer kompozit malzemelerden imal edilen ve son derece dayanıklı olan simit tipi LPG deposu 5 güvenlik aksesuarıyla güvenlik anlamında hiçbir endişeye yer bırakmayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu aksesuarlar: çek valf, %80 dolum sınırlayıcısı, debi sınırlayıcısı, elektro valf ve güvenlik supabıdır. Simit tipi LPG deposu stepne yuvasına sabitlenmiştir. Bu nedenle LPG’li Dacia modelleri stepne yerine lastik tamir kiti ile satılmaktadır.

Dacia LPG’yi geliştirirken güvenlikle birlikte kolay kullanıma da önem vermiştir. Bunun için LPG dolum ağzı benzin dolum ağzının hemen yanına konumlandırılmıştır. Böylelikle dolumda güvenlik ve kolaylık sağlanmış oluyor. Sürücünün rahat kullanımı için geliştirilen ışıklı yakıt kumandası sayesinde depoda ne kadar gaz kaldığı görünecek ve buna göre LPG’den benzine geçiş kolaylıkla yapılabiliyor olacak.

Haberin Devamı

LPG’li Dacia modellerin sahipleri araçlarının bakım ve onarımlarını için özel olarak eğitilmiş Renault-Dacia yetkili servislerinde yaptırabilecekler. Böylece başka bir servise gitmeye gerek kalmadan hem araçlarının hem LPG sistemlerinin bakımı için tek servise gitmeleri yeterli olacak.

Detaylar için tıklayınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!