Londra bu yaz sizi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Londra bu yaz sizi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 01:43

2012 Londra Olimpiyat Oyunları, büyük bir spor şöleni... Ama aynı zamanda büyük bir iş hacmi... Ve büyük bir kültür... Öğrenci ya da akademisyenseniz, girişimci ya da yatırımcıysanız, turist ya da ziyaretçiyseniz sizi birçok fırsat bekliyor.

Haberin Devamı

SADECE 100 gün sonra, 2012 Olimpiyatları, yeryüzünün en muhteşem gösterisine yakışır harika bir açılış ile Londra’da başlayacak. Bu şahane Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunlar deneyimini Türk halkıyla paylaşmak istiyoruz ve bu yüzden de bugün sizlere mesajım şu: “Hoş geldiniz”. Bu oyunlar – ve bu yaz – Britanya için çok büyük bir kıvanç olacak.

Şimdiye kadarkilerin en iyisi olmasına çalıştığımız Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapma-nın yanı sıra, yeryüzünde en uzun süre hizmet veren ikinci hükümdar olan Majesteleri Kraliçe’nin saltanatının 60’ıncı yılını kutluyor olacağız. Bu, ülkemiz için son derece özel bir yıl ve bunu Türk halkıyla paylaşmak istiyoruz.

Britanya’nın en güzel halinde olacağını biliyorum. Muhteşem yeni tesisler inşa ettik – üstelik bunu hem zamanında hem de bütçe sınırları içerisinde gerçekleştirdik - Şehrimizi hazırladık, ulaşım sistemlerimizi düzenledik ve artık dört gözle dünyayı karşılamayı
bekliyoruz.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaae6ff018fbb8f88ff31b

Londra üç defa ev sahibi olan tek şehir

LONDRA 2012 Oyunları neler sunacak? Bence bu oyunların iki özelliği var: Evet, sporun bu büyük rekabetin merkezinde olacağı doğru.

Dünya rekorlarının kırılmasını izleyeceğiz ve oyunlar sırasında yepyeni anılar yaratılıp yeni dostluklar kurulacak. Ama etkinlikler bittikten ve madalyalar verildikten sonra, bu olimpi-yatların hayatları daha iyiye doğru değiştirmeye devam etmesini sağlamaya kararlıyım.

Bu miras hayati bir önem taşıyor. Ev sahipliği imkanını kazandığımızda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, Birleşik Krallık’ın 2012 Olimpiyatları’na kazandıracağı “ayırt edici sihirden” bahsetmişti ve biz de bunun gerçek olması için elimizden geleni yaptık.

Olimpiyatlara üç kez ev sahipliği yapmakla ödüllendirilen tek şehir olarak, bu oyunları büyük bir geleneksel anlayışla gerçekleştireceğiz.

Maraton koşusunun mesafesi burada belirlendi

MODERN Olimpiyat Oyunları rüştünü, Olimpiyat atletlerinin ulusal bayrakları altında ilk kez geçit töreni yaptıkları kent olan Londra’da 1908’de ispatlamıştı.
Maraton güzergâhı – 42.195 km – yarışın Windsor Kalesi’nde başlayıp, stadyumda Kraliyet Locası’nın önünde tamamlanmasını sağlayacak şekilde ayarlanmıştı ve o günden beri tüm dünyada maraton için bu mesafe kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sonra 1948 senesinde, oyunlar yıkıcı bir dünya savaşının gölgesinde gerçekleştirilmişti. Gene de Londra, olimpiyatların dostluk ve uluslararası toplum ideallerini onurlandırmak için ülkeleri bir araya getirmeyi başarmıştı.

Dahası, sporda kadınlar için yeni fırsatlar yaratmış, olimpik gönüllülük hareketine öncülük etmiş ve çağdaş paralimpik oyunların temelini atmıştı.

Düşük karbon teknolojileri ile tarihin sürdürülebilir ilk oyunları

VE bu yaz, atletler ve ziyaretçiler şehre geldiklerinde, Olimpiyat Köyü’nün etrafında, şehrin doğusunda, Londra’nın tamamen yeni bir bölgesini görecekler. Bu bölge tam bir yenilenme dinamosu oldu ve olimpiyatlar tamamlandığında, yeni evlere, işyerlerine ve iş alanlarına ev sahipliği yapacak. Yeni tasarım ve inşaat yöntemleriyle, düşük karbon teknolojileri kullanarak Londra 2012 Olimpiyatları’nı gerçekten sürdürülebilir ilk ‘oyunlar’ haline getirmek için bir ilke imza attık.

Ve yeni spor tesislerine yatırım yapıp ülkenin dört bir yanındaki okullarda yeni bir “okul oyunları” yarışması gerçekleştirerek, genç yeni kuşakları sporun keyiflerini ve faydalarını keşfetmeye teşvik ediyoruz.

Haberin Devamı

12 milyon insan için büyük bir fırsat yaratıyoruz

FAKAT, Londra 2012 Oyunları’nın mirası sadece Britanya ile sınırlı olmayacak. Uluslararası İlham Programı, 20 ülkede 12 milyonu aşkın insan için çeşitli fırsatlar yaratıyor. Bu program, sadece gençlerin bugün spordan keyif almalarını sağlamakla kalmıyor aynı zamanda uzun vadede bu ülkelerin okullarda ve toplum genelinde sporu yaygınlaştırma yöntemlerini de değiştiriyor. Program, sadece Birleşik Krallık’ın değil her ulusun 2012 Oyunları’nın ilhamından faydalanmasını sağlamak konusunda ne denli kararlı olduğumuzun muhteşem bir örneği.

Dolayısıyla, bu oyunların tek bir yazlığına atletlerin Londra’ya getirilmesinden çok daha fazlası olmasını istiyorum. Türkiye ve Britanya arasında yeni ve kalıcı bağlar kurmak istiyoruz. Öğrenci ya da akademisyenseniz, dünyanın en iyi 10 üniversitesinden 4’üne ve yalnızca bilim ve teknoloji alanında 75 Nobel Ödülü’ne sahip olan bu ülke hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için harika bir fırsatınız var demektir.

Haberin Devamı

Girişimci ya da yatırımcıysanız, Londra 2012 Oyunları, dünya üzerinde girişimciliğe en az engel koyan bir ülkede yeni fırsatlar keşfetmeniz için iyi bir fırsat.

Sizi bu anın parçası olmaya davet ediyoruz

VE turist ya da ziyaretçiyseniz, bu oyunlar, Britanya’nın eski ve yeniyi buluşturan eşsiz uyumunu; müzik ve sanatımızın, tiyatro ve moda dünyamızın son teknoloji kültürünün yanı sıra tarihimizi ve kalelerimizin mirasını, doğamızı ve kraliyet evlerini tecrübe etmeniz için güzel bir fırsat. Büyük bir spor şöleni. Büyük iş hacmi. Büyük kültür. Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak inanılmaz bir onur. Bunu Britanya için harika bir ana dönüştürmek istiyoruz ve tüm dünyayı da bu anın bir parçası olmaya davet ediyoruz.

Haberin Devamı

YILIN EN BÜYÜK SPOR OLAYI

2012 Londra Olimpiyatları, 27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek ve başta Usain Bolt olmak üzere birçok ünlü atletin mücadelesine sahne olacak.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!