Liverpool'u başarıya taşıyan 180 sayfalık manifesto

Güncelleme Tarihi:

Liverpoolu başarıya taşıyan 180 sayfalık manifesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 16:35

Brendan Rodgers, Haziran 2012'de Liverpool'un başına geçtiğinde kulübe 180 sayfalık bir proje sundu. Projenin tamamı Liverpool'u eski ve güçlü günlerine geri döndürmek üzerine kuruluydu.

Haberin Devamı

Rodgers için her şey netti ve vizyonu belliydi. Liverpool'un başarı için "kültür, felsefe ve oyun planına" ihtiyaç duyduğunu anlatan Rodgers, bu manifestoyu yazmak için tam 15 yıl harcadı.

Büyük resmin görünen kısmı kazanılacak tüm kupaları kazanmaktı. Rodgers'ın kupaları kazanırken en büyük hedefi ise göze hoş gelen futbol oynatmaktı. Bunun için Liverpool'un kendi içinden çıkardığı futbolcuları ve genç yetenekleri takıma kazandırmayı tercih etti.

Tamamen total futbolu hedefleyen Rodgers'ın ilk sezonu istediği gibi geçmedi. Pasa dayalı futbolu Shankly'den sonra en iyi oynatan adam olma yolunda ilerleyen Rodgers, kazanmaya aç bir takım için genç bir jenerasyon yaratmayı başardı. Rodgers, bu takımın iskeletine Philippe Coutinho, Jordan Henderson, Joe Allen, Flanagan, Brad Smith ve Sterling gibi genç yıldızları kazandırarak yeni Liverpool'un tohumlarını attı.

Haberin Devamı

Futbol onun için bir sanat

Rodgers için futbol farklı anlamlar taşıyor. Rodgers, futbolu bilim değil bir sanat olarak görüyor. İstatistikleri her teknik adam gibi önemsemesine rağmen oynanan futboldan keyif almak herkes için daha değerli düşüncesine sahip.

En büyük akıl hocası kendisi

Rodgers, inancıyla ve hatalarından ders almasıyla biliniyor. Antrenmanlarda futbolcularını birer işçi olarak görüyor ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için inatla çalışmaktan vazgeçmiyor. Rodgers kendini "benim en büyük akıl hocam her zaman kendim oldum. Her zaman böyle hissettim ancak yolculuğum sırasında iyi teknik adamları tanıma şansını elde ettim. Jose Mourinho ve Felipe Scolari bunlardan biriydi. Yine de kendimle çalışmak zorunda kaldım" sözleriyle tanımlıyor.

Rodgers'ın 4 kuralı

1-Sabır: Oyuncularının konsantrasyonunu üst seviyede tutmasını ve düşünerek oynamalarını istiyor.
2-Pozisyon: Topun kontrolünün sürekli ellerinde olmasını ve rakiplerine alan bırakılmaması önceliği.
3-Pas: Hızlı ve net paslarla rakibin direncini kırarak üstünlüğü ele geçirmek.
4-Penetrasyon: Sadece topun kontrolü ve pas değil bunları sonuca ulaştırmak.

Haberin Devamı

Raheem Sterling'i kazandı

Arsenal maçında 2 gol atarak yıldızlaşan Jamaika asıllı Sterling, Rodgers'ın Liverpool'a kazandırdığı önemli yeteneklerden sadece biri. Rodgers'ın oyuncu kazanma metodlarını kullandığı isimlerden biri olan Sterling için söylediği "çalışıp kendini geliştirmeye devam etmeseydi bir sonraki uçakla evinde olacaktı" sözler hala akıllarda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!