Litvanya'yı zorlu maçlar bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Litvanyayı zorlu maçlar bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 12:38

Avrupa basketbolunun ekol ülkeleri arasında yer alan Litvanya, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın İzmir ayağında (D) Grubu'nda Lübnan, Fransa, Yeni Zelanda, İspanya ve Kanada ile ikinci tura kalmak için mücadele verecek.

Dünya basketboluna birçok yıldız ismi kazandıran Litvanya'nın başantrenörü, aday kadrosu, öne çıkan oyuncuları ve dünya şampiyonaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

BAŞANTRENÖR

Litvanya Milli Takımı Antrenörü Kestutis Kemzura, antrenörlük kariyerine 2002 yılında başlarken, 2005 yılında ülkesinin milli takımında yardımcı antrenörlük görevini üstlendi.

Kemzura, antrenörlük kariyeri boyunca İtalya ve Rusya'nın kulüp takımlarında görev yaparken, 2008 yılında Khimky Moscow Region takımıyla Rusya Kupası'nı kazandı. Genç antrenör, geçen yıl Letonya Milli Takımı'nı çalıştırmıştı.

12 KİŞİLİK TAKIM KADROSU VE ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya Milli Takımı'nın en dikkat çekici ismi Linas Kleiza olarak göze çarpıyor.

Ülkesinin son dönemlerde yetiştirdiği en önemli oyuncular arasında yer alan yıldız forvet, 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. NBA takımlarından Denver Nuggets'da uzun yıllar forma giyen Kleiza, bu sezon Toronto Raptors takımında ter dökecek.

Litvanya'nın 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda müadele edeceği 12 kişilik kadrosu şöyle:
Jonas Maciulis, Renaldas Seibutis, Paulius Jankunas, Simas Jasaitis, Robertas Javtokas, Martynas Andriuskevicius, Tomas Delininkaitis, Martynas Gecevicius, Mantas Kalnietis, Linas Kleiza, Tadas Klimavicius, Martynas Pocius.

DÜNYA ŞAMPİYONALARI

Avrupa basketbolunda her dönem söz sahibi ülkeler arasında yer alan Litvanya, bugüne kadar yetiştirdiği birçok yıldız oyuncuyla çeşitli şampiyonalarda önemli başarılar elde etti.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1993 yılında FIBA'ya dahil olan Litvanya, dünya sıralamasında altıncı basamakta yer alıyor.

Dünya Basketbol Şampiyonaları tarihinde Sovyetler Birliği'nden ayrıldıktan sonra pek bir varlık gösteremeyen Litvanya, 1994 ve 2002 şampiyonalarına katılmayı başaramadı. Yunanistan'ın evsahipliği yaptığı 1998 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yedinciliği elde eden Litvanya, aynı dereceyi 2006 yılında Japonya'da da tekrarladı.

Olimpiyat Oyunları'nda Dünya Basketbol Şampiyonası'na oranla daha başarılı bir görüntü sergileyen Litvanya, 1996 ve 2000 Olimpiyatlarında bronz madalyanın sahibi oldu.

Litvanya, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Wild Card (serbest katılım hakkı) ile yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!