Lider duruşu

Güncelleme Tarihi:

Lider duruşu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 01:45

Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray’ın teknik direktörü canlı yayındaki performansıyla otoritelerden geçer not aldı.Fatih Terim’in aksine Aykut Kocaman gergindi. Şenol Güneş sitemkar açıklamalar yapmayı tercih etti. Beşiktaş’ın genç hocası Tayfur Havutçu ise gündemin uzağında kaldı.

Haberin Devamı

SPOR Toto Süper Lig’de 2011-2012 sezonunun şampiyonu ilk kez uygulanacak Süper Final’den sonra belli olacak. Süper Final’in rotası önceki gün İstanbul’da çekilen kura ile belirlendi. Ligi ilk dört sırada tamamlayarak Süper Final’de Şampiyonluk Grubu’nda mücadele etmeye hak kazanan dört takımın teknik direktörleri önceki gece Lig TV’de katıldıkları ‘Süper Buluşma’ programında, Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtladı.
Bir anlamda dört Türk teknik adam oynanacak dev maçlar öncesinde taraftarlarına ve Türk futbol kamuoyuna güçlerini gösterdi.

Eleştirmekten kaçınmadı

Yaklaşık 3 saat süren programın yıldızı ise; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim oldu. Rahatlığı, konulara hakimiyeti, yaptığı eleştiriler ve karizması ile ön plana çıkan İmparator, ortamın gerilebileceği anlarda da devreye girdi.
Teknik direktörden çok bir başkan, yönetici gibi hareket eden Fatih Terim, diğer meslektaşlarının aksine oldukça rahattı. Lafını esirgemeyen G.Saray Teknik Direktörü, eleştirilerini yöneltmekten kaçınmadı.

Haberin Devamı

Güneş’in bakışlarını fark etti

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de verdiği mesajlarla eleştirilerini yaptı. Trabzonspor Teknik Direktörü, Fatih Terim’in ardından en çok dikkat çeken isim oldu. Fatih Terim’in Selçuk İnan’dan bahsettiği sırada, Şenol Güneş’in sitemkar bakışı dikkatlerden kaçmadı. Güneş’in bakışlarını fark eden Fatih Terim, ortamı yumuşatmak için, “Trabzonspor’a teşekkür ederiz. Çok değerli bir sporcu yetiştirmişler” diyerek olası bir gerginliğin önüne geçti.

Arada reklam filmi çektiler

Programa verilen reklam aralarında ise Süper Final için reklam filmi çekildi. Stüdyoda hazır bulunan kameramanlar, her teknik direktörden Süper Final’e dair yorumlarını aldı. Önümüzdeki günlerde yayınlanmaya başlayacak olan reklamlarda dört teknik adam da, “Süper Final, süper olacak” sloganını tekrarladı.


AYKUT KOCAMAN
* 'Gülümsediği anlarda bile sitemkardı.
*' Gizemli görünüşünü devam ettirdi. Az ama öz konuştu.
* İfadeleri çok net olsa da vücut dili çok rahat değildi.
* Gülerken bile sitemkardı. Sanki bir kırgınlığı vardı.
* Konusuna ve takımına çok hakim olduğunu gösteriyordu.
* Gizemli görünüşünü burada da devam etti. Program boyunca bu havasını korudu.

Haberin Devamı

KARİZMA 8
KOCAMAN, Her zamanki gibi sakin ve kendinden emindi. Kendisine has bir özellik olan az ama öz konuşmasını devam ettirdi.

KIYAFET 8
Kişiliğini yansıtan gizemli ve şık bir takım elbise giymişti. Siyah takım elbise ve takımın renklerinde kravatıyla çok şıktı.


ŞENOL GÜNEŞ
* 'Özeleştiri yapmaktan kaçınmadı.
* 'Konusuna hakimdi, sorulara net yanıt verdi. 
* Diplomatikti. Kendi taraftarını suçladı ancak bunu başka takımı örnek vererek yaptı.
* Konuşması ve konuya hakimiyeti çok iyiydi.
* Özeleştiriyi iyi yaptı. Takımını, kendisini ve camiasını eleştirmekten kaçınmadı.
* Gerçekçiydi. Takımının gücünü ve düzeyini iyi biliyordu. Çok iddialı değildi.

KARİZMA 8
ŞENOL Güneş ağır başlı, sakin ve kendinden emindi. Geçmişte karizmatik olmamakla eleştirilen Güneş, bu kez iyi bir not aldı.

Haberin Devamı

KIYAFET 6
Klasik bir takım elbiseyi tercih etmişti. Diğer mesleği  öğretmenliğe uygun giyinmişti. Klasik takım elbisesinin içine kırmızı kravatıyla çıktı.

TAYFUR HAVUTÇU
* 'Toplantıdan kopuktu. Dinlemeyi tercih etti.
* 'Soruları yanıtlamakta zorluk çekti. 
* Vücut dili de konuşmaların da etkisizdi. 3 hocanın da gölgesinde kaldı. 
* Toplantıdan kopuktu. Soruları yanıtlamakta bazı anlarda güçlük çekti.
* Diğer hocalara karşı saygılıydı. Şenol Güneş ve Fatih Terim’in eski öğrencisiydi.
* Beşiktaş hakkında derinlemesine analizlere girmedi. Belki de bundan bilerek kaçındı.

KARİZMA 5
TAYFUR Havutçu gecenin pasif ismiydi. Her ne kadar çok şık giyinmiş olsa da, karizmatik değildi. Geri planda kaldı.

Haberin Devamı

KIYAFET 9
Gecenin en şıkı oydu. Yaşça en genç olmasından da kaynaklı olarak ince bir kravat ve çok şık bir takım elbise giymişti. Modaya uygun giyinmişti.


FATİH TERİM
* 'Stüdyonun lideri gibi hareket etti.
* 'Sorulara verdiği yanıtlar çok samimiydi. 
* Hem konuya, hem stüdyoya çok hakimdi. Stüdyonun lideri gibiydi.
* Sorulara verdiği yanıtlar samimiydi. “Manisaspor’dan Gerekirse özür dilerim” dedi.
* Bir teknik direktörden öte bir başkan, bir yönetici gibiydi.
* Eleştirilerini çok net ve üstünü kapatmadan dile getirdi.

KARİZMA 9
Fatih Terim, karizmatik ve ortama hakimdi. Konuşmasıyla, duruşuyla ve tecrübesiyle gecenin en karizmatik ismiydi.


KIYAFET 7
Spor ama çok şık bir takım elbise giymişti. Diğer teknik direktörlerin aksine kravat takmayışı eleştirilebilir. Ancak ben farklıyım ve üslubum da bu der gibiydi.

Haberin Devamı

Kravat takmayan tek kişiydi
G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, stüdyoda kravat takmayan tek isimdi. Beyaz gömleğini herhangi bir kravatla kombine etmeyen deneyimli hoca, pembe bir mendil kullanmayı tercih etti.


Aramıza yabancı sokmadın 
Program esnasında espri yapmaktan kaçınan dört teknik adam, reklam aralarında ise birbirlerine takıldı. Tayfur Havutçu’nun Beşiktaş teknik direktörü olarak programa katılması da espri konusu oldu. Diğer üç teknik adam, Havutçu’ya, “Aramıza yabancı sokmadın. Uzun yıllar sonra dört büyükleri de Türk teknik direktörün çalıştırması, Türk futbolu adına çok olumlu bir gelişme” dediler.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!