GeriKek Tarifleri Yorgan kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yorgan kek tarifi

Yorgan kek tarifi

Alman mutfağına ait bir tatlı çeşidi olan yorgan kek, cheese keki andıran labne dolgusu ve kakaolu pasta tabanı ile hem göze hem damağa hitap ediyor. Çay saatlerin gözdesi olmaya aday yogan kek nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte yapım aşamaları ve malzemeleri…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet Yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için:

  • 400 g labne
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Yorgan kek tarifi Nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu derin bir kaba eleyin.

Farklı bir kapta da yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın

Ardından sıvı yağ, su ve elenen kuru malzemeleri karışıma ekleyerek iyice mikser kullanmadan karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün.

Kreması için; labne, yumurta, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı bir kaba alarak mikser kullanmadan iyice çırpın.

Labneli karışımı sıkma torbasına alarak, tepsideki kekin üzerine 2-3 cm aralıklarla şeritler halinde sıkın.

170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun…