GeriMeze Tarifleri Yoğurtlu kısır tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kısır tarifi

Yoğurtlu kısır tarifi

Çay saatlerimizin şüphesiz en sevileni kısırı, genellikle yeşilliklerle ve salçayla görmeye alışkınız. Ancak bu kez farklı bir karışımla, sofralarınıza lezzet katmaya ne dersiniz? Teve2 ekranlarında yayınlanan Derya Baykal’la Gülümse programına konuk olan Şef Didem Öget, yoğurtlu kısır tarifinin kolay yapım aşamalarını gösterdi. Farklı bir tat ve görünüme sahip bu kısır, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor. Hazırsanız, başlıyoruz…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı ceviz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak

Yoğurtlu kısır tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle ince bulgurun içerisine, yoğurdu ilave edin.

İyice karıştırdıktan sonra, kaseyi hava almayacak şekilde streçleyin ve en az 4 saat buzdolabında bekletin.  

Buzdolabında bekledikçe bulgurlar şişecek ve istenilen kıvama gelecektir.

Bu aşamada yoğurt biraz kurumuş olacağından, karışıma 2-3 kaşık daha yoğurt ekleyin.

Daha sonra içerisine ince doğranmış taze soğanı ekleyin.

Ardından ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştırmaya devam edin ve iyice karıştığında servis tabağına alın.

Sosu için, tereyağını küçük bir tavada eritin ve içerisine sarımsağı rendeleyin.

Son olarak, toz kırmızı biberi de ekleyip, biraz daha ocakta kavurduktan sonra sosu kısırın üzerinde gezdirin. 

Dilerseniz üzerine tekrardan ceviz ilave edebilir ya da farklı şekillerde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…