GeriSebze Yemeği Tarifleri Türlü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türlü tarifi

Türlü tarifi

Türlü yaz sofralarında en sık karşımıza çıkan yemeklerdendir. Birçok sebzenin bir araya gelmesiyle oluşan bu hafif ve lezzetli yemek, yanında bir de domatesli pirinç pilavı oldu mu tadından yenmez. Siz de sofralarınızı türlüyle şenlendirmek istiyorsanız tarifimizi kaçırmayın. İşte türlü tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 avuç taze fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 8-9 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Türlü tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup küp küp doğrayıp suya koyun.

Patlıcanları alaca soyup patateslerle aynı boyutta doğrayın ve tuzlu suya koyun

Fasulyeleri ayıklayıp 2-3 parçaya ayırın.

Soğanları ve sarımsakları yemeklik, domatesi ise küp küp doğrayın.

Biberleri ise ince halkalar halinde doğrayın.

Bütün malzemeler hazır olduğunda öncelikle soğanları tencerenin tabanına yerleştirin.

Soğanların üzerine biberleri, onun üzerine de taze fasulyeleri yerleştirin.

Domates ve sarımsakların yarısını sebzelerin üzerine yayın.

Patatesleri ve patlıcanları da yerleştirdikten sonra sarımsak ve domateslerin kalanını en üste yayın.

Sıvı yağı ve ılık suyla erittiğiniz tuz ve salçayı da malzemelerin üzerine gezdirin.

Kapağını kapatıp orta ateşte yavaş yavaş pişirin. Afiyet olsun!