GeriAtıştırmalık Tarifleri Tuile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuile tarifi

Tuile tarifi

Tuile ile yemeklerinize bambaşka bir görünüm ve lezzet katabilirsiniz. Fransız mutfağına özgü olan tuile, tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabiliyor. Genellikle de et yemekleri ve tatlılar birlikte sunuluyor. Siz de evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki tuile nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, işte tuile tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram parmesan peyniri
  • Taze kekik, biberiye gibi otlar
  • Karabiber

Tuile tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Parmesanı rendeleyin.

İçine ince doğranmış taze yeşillikleri ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Fırın tepsisinin tabanına pişirme kağıdı serin.

Hazırladığınız peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadarını alıp tepsiye kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde yerleştirin.

Fırına verip 3 dakika kadar pişirerek erimesini sağlayın.

Fırından çıkarıp soğumasını ve sertleşmesini bekleyin.

Çıtırlaştığında yemeklerinizle birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...