GeriÇorba Tarifleri Tom Yum Çorbası Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tom Yum Çorbası Tarifi

Tom Yum Çorbası Tarifi

Tayland mutfağının başka bir geleneksel tariflerinden olan ‘Tom Yum Soup’ ya da Türkçe bilindiği adıyla ‘Tom Yum Çorbası’, karides sevenler için harika bir çorba alternatifi diyebiliriz. Tom Yum çorbası yapımı ve malzemeleri biraz zahmetli olsa da şık bir akşam yemeği için buna değer. İşte Tom Yum tarifi ve yapım aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350-450 gram jumbo karides
  • 4 su bardağı tavuk suyu ya da içme suyu
  • 3 sap limon otu
  • 225 gram konserve mantar (suyu süzülmüş)
  • 3 yemek kaşığı balık sosu
  • 3 çorba kaşıpı limon suyu
  • 10 adet ikiye bölünmül kefir misket limonu (Kaffir Lime) yaprağı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
  • 1 yemek kaşığı kişniş yaprağı
  • 4 adet kırmızı çili biberi (çekirdeksiz ve doğranmış)
  • 2 adet taze soğan (ince doğranmış)

Tom Yum Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?

Tom yum çorbası tarifi için öncelikle karideslerin kabuklarını soyun

Sonra temizleyip bir kenarda bekletin.

Karidesin kabuklarını yıkayıp  isteğe göre su ya da tavuk suyuyla birlikte kaynatın.

Limon otlarını ezdikten sonra misket limonu yapraklarıyla birlikte çorbaya ekleyin.

Çorbayı kısık ateşte 5-6 dakika otların rengi değişene kadar pişirin.

Ardından çorbayı süzüp suyunu tekrar tencereye boşaltın ve ısıtın.

Mantar ve karidesleri tencereye atın.

Karidesler pembeleşinceye kadar pişirince balık sosu, taze soğan, misket limonu ve yapraklarını koyun.

Son olarak tuzunu ve baharatını kontrol edin.

Piştikten sonra kâselere alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...