GeriEt Yemeği Tarifleri Terbiyeli kuzu incik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Terbiyeli kuzu incik tarifi

Terbiyeli kuzu incik tarifi

Kuzu eti aslında Türk mutfağının temel malzemelerinden biridir. Geçmişte dana etinin mutfaklara girmesiyle ikinci plana atılsa da, güzel bir kuzu yemeğinin yerini çok az şey tutabilir. Kuzu sevenler ya da tanışmak isteyenler Şef Rüzgar Sünbül'ün terbiyeli kuzu incik yemeğini mutlaka denemeli. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-6 adet kuzu incik
  • 5 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu

Terbiyeli kuzu incik tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu incikleri geniş bir tencereye yerleştirin.

Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve incikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Bir başka tencerede soğanları ve bütün sarımsakları zeytinyağında kavurun.

Küp küp doğradığınız patatesleri ve dilimlediğiniz havuçları, tuz ve karabiberi ekleyin.

İncikleri de suyuyla birlikte ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Yumurta sarıları, limon suyu ve biraz tuzu bir kasede çırpın.

Etin suyundan azar azar karışıma ekleyip karıştırarak ılıştırın.

Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin.

Bir taşım pişirip ocağı kapatın.

Üzerini taze çekilmiş karabiber ve biberiye ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...