GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu volovan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu volovan tarifi

Tavuklu volovan tarifi

Son zamanların takip edilen gündüz programlarından biri olan Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinlerin bugün hazırladıkları ‘Tavuklu Volovan’ tarifi en çok arananlar arasında yerini aldı. Yarışmada kayınvalidelerin beğenisine sunulan tavuklu volovan, kolay yapımı ve lezzetiyle dikkat çekerken, akşam yemeği hazırlığında olan özellikle ev hanımları tavuklu volovan nasıl yapılır merak ediyor. İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Volovan tarifi ve kolay yapımı için malzemeleri…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 200 gr tavuk eti (göğüs)
  • 100 gr mantar
  • 4 dal maydanoz
  • 50 gr mayonez
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber
  • 1 yumurta sarısı

Tavuklu volovan tarifi Nasıl yapılır?

Bir yaprak milföy hamurundan alıp, kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın.

Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile aynı şekilde iki halka elde edin ve yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin.

Milföylerin üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Bu sırada tavuk harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için öncelikle, tavuğu suda haşlayıp küçük doğrayın.

Sonrasında mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin.

Aynı zamanda maydanozları ince kıyın.

Son olarak, tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volovanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…