GeriÇorba Tarifleri Tavuk suyu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk suyu tarifi

Tavuk suyu tarifi

Lezzetli çorba ve pilavların en önemli sırrı içindeki tavuk suyudur. Marketten hazır tablet tavuk suyu alıp kullanmak tabii ki bir tercih ama kendi yaptığınız tavuk suyunun tadını başka hiçbir şeyde bulamayacağınızı da biliyorsunuzdur. İşte sizin için enfes bir tavuk suyu tarifi...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 parçalanmış bir tavuk ya da çorbalık tavuk parçaları
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 3-4 tane kereviz sapı
  • 1 tane defne yaprağı
  • 4-5 tane karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 litre su

Tavuk suyu tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları yıkadıktan sonra tencereye alın. Tavukların üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve bir taşım kaynatın.

İlk kaynayan suyu süzdükten sonra üzerine yıkadığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Üzerine soğuk su ekledikten sonra baharatlarınızı, sarımsağı ekleyip 1,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.

Daha sonra tavuk suyunu süzüp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Eğer hemen kullanılmayacaksa buzdolabının buzluk kısmında muhafaza edebilirsiniz.